Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo smaczne, polecam :)
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 11885
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 16204
Przepis dnia
Zapiekanka prowansalska jest pełna soczystych i dojrzałych warzyw, ziół i sos...
Odsłon: 5160
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 11885
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 16204
Przepis dnia
Zapiekanka prowansalska jest pełna soczystych i dojrzałych warzyw, ziół i sos...
Odsłon: 5160
Składniki
Z podanych składników wykonasz 20 sztuk krokietów. Składniki na ciasto naleśnikowe wymieszać w misie blendera. Usmażyć. Cebulę obrać i pokroić w grubsza kostkę. Pieczarki pokroić na cienkie plasterki. Jeżeli są czyste, wystarczy tylko wypłukać i nie trzeba obierać. Na rozgrzany olej wrzucić cebulę i lekko zeszklić, następnie dodać pokrojone pieczarki i przyprawy. Farszu nie smażymy długo, nie możemy dopuścić, aby pieczarki skurczyły się mocno. Po puszczeniu wody, wyłączamy grzanie. Odlewamy nadmiar wody i studzimy. Do wystudzonych warzyw dodajemy starty ser żółty. Formujemy krokiety, każdy obtaczamy w rozbełtanym jajku i bułce tartej. Smażymy. Smacznego.