Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo smaczne, polecam :)
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 13061
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1481
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 14388
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5946
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 13061
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1481
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 14388
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5946
Składniki
Z podanych składników wykonasz 20 sztuk krokietów. Składniki na ciasto naleśnikowe wymieszać w misie blendera. Usmażyć. Cebulę obrać i pokroić w grubsza kostkę. Pieczarki pokroić na cienkie plasterki. Jeżeli są czyste, wystarczy tylko wypłukać i nie trzeba obierać. Na rozgrzany olej wrzucić cebulę i lekko zeszklić, następnie dodać pokrojone pieczarki i przyprawy. Farszu nie smażymy długo, nie możemy dopuścić, aby pieczarki skurczyły się mocno. Po puszczeniu wody, wyłączamy grzanie. Odlewamy nadmiar wody i studzimy. Do wystudzonych warzyw dodajemy starty ser żółty. Formujemy krokiety, każdy obtaczamy w rozbełtanym jajku i bułce tartej. Smażymy. Smacznego.