Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo smaczne, polecam :)
Zrazy mielone w sosie cebulowym, nadziewane papryką, porem i selerem naciowym...
Odsłon: 13
Zrazy wieprzowe z ogórkiem, cebulą i wędzonym boczkiem, podane z ziemniakami,...
Odsłon: 40
Proste ciasto w formie tortu do niedzielnej kawy.
Odsłon: 133
Jeśli znudziły wam się tradycyjne kotlety, polecam kotlety drobiowe z dodatki...
Odsłon: 280
Zrazy mielone w sosie cebulowym, nadziewane papryką, porem i selerem naciowym...
Odsłon: 13
Zrazy wieprzowe z ogórkiem, cebulą i wędzonym boczkiem, podane z ziemniakami,...
Odsłon: 40
Proste ciasto w formie tortu do niedzielnej kawy.
Odsłon: 133
Jeśli znudziły wam się tradycyjne kotlety, polecam kotlety drobiowe z dodatki...
Odsłon: 280
Składniki
Z podanych składników wykonasz 20 sztuk krokietów. Składniki na ciasto naleśnikowe wymieszać w misie blendera. Usmażyć. Cebulę obrać i pokroić w grubsza kostkę. Pieczarki pokroić na cienkie plasterki. Jeżeli są czyste, wystarczy tylko wypłukać i nie trzeba obierać. Na rozgrzany olej wrzucić cebulę i lekko zeszklić, następnie dodać pokrojone pieczarki i przyprawy. Farszu nie smażymy długo, nie możemy dopuścić, aby pieczarki skurczyły się mocno. Po puszczeniu wody, wyłączamy grzanie. Odlewamy nadmiar wody i studzimy. Do wystudzonych warzyw dodajemy starty ser żółty. Formujemy krokiety, każdy obtaczamy w rozbełtanym jajku i bułce tartej. Smażymy. Smacznego.