Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
bardzo lubię naleśniki z kapustą i pieczarkami, tym razem dla odmiany z pieczarkami i serem
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 227
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 805
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 937
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 143
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2835
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 227
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 805
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 937
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 143
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2835
Składniki
1.mąkę wymieszać z jajkiem i mlekiem, dodać szczyptę soli i tyle wody gazowanej, żeby ciasto miało konsystencję rzadkiej śmietany, na patelni rozgrzać niewielką ilość oleju, smażyć cienkie naleśniki, 2. pieczarki obrać, pokroić w cienkie plasterki, cebulę posiekać, małe łyżce masła zeszklić cebulę, dodać pieczarki, dusić na małym ogniu do odparowania wody, doprawić solą i pieprzem, wystudzić, do zimnych pieczarek dodać starty ser, wymieszać, 3. farsz nakładać na naleśniki, założyć boki, zwinąć krokiety, 4, jajka roztrzepać, doprawić solą i pieprzem, bułkę wymieszać z sezamem, krokiety panierować w jajku a następnie w bułce z sezamem, smażyć na oleju na złoty kolor, podawać z barszczykiem, smacznego