Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1231
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 447
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3397
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 974
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1231
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 447
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3397
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 974
Składniki
Szynkę drobniutko pokroic. Cebulę obrac i posiekac. Kaszkę ugotowac w 1 szklance osolonej wody (ok. 5 minut). Przestudzic ją i wymieszac z pokrojonymi składnikami. Do masy dodac jajko i musztardę, doprawic solą i pieprzem, wyrobic. Formowac krokiety, obtoczyc w kaszce kukurydzianej i pozostawic na około godzinkę żeby przeschły. Po tym czasie maczac w roztrzepanych jajkach, obtaczac w bułce tartej i smażyc na rumiano.
Można podawac z sosem pomidorowym oraz ulubioną surówką.
Przepis pochodzi z książeczki "Lubię gotowac - Kolacje na ciepło".