Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 973
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5550
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8703
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 17909
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 973
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5550
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8703
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 17909
Składniki
Szynkę drobniutko pokroic. Cebulę obrac i posiekac. Kaszkę ugotowac w 1 szklance osolonej wody (ok. 5 minut). Przestudzic ją i wymieszac z pokrojonymi składnikami. Do masy dodac jajko i musztardę, doprawic solą i pieprzem, wyrobic. Formowac krokiety, obtoczyc w kaszce kukurydzianej i pozostawic na około godzinkę żeby przeschły. Po tym czasie maczac w roztrzepanych jajkach, obtaczac w bułce tartej i smażyc na rumiano.
Można podawac z sosem pomidorowym oraz ulubioną surówką.
Przepis pochodzi z książeczki "Lubię gotowac - Kolacje na ciepło".