Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia: 20-08-2016
Kiedy tęsknię za ruskimi pierogami a nie mam czasu ich robić, to robię krokiety z farszem z ruskich . Ale nie takie zwyczajne z naleśników, tylko z wafli. Szybciej i mniej kalorycznie.
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8254
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1192
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10011
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4587
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 621
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8254
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1192
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10011
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4587
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 621
Składniki
Ziemniaki obrać , ugotować w osolonej wodzie. Przecisnąć przez praskę wraz z twarogiem. Cebulę obrać, poszatkować przesmażyć na maśle. Wymieszać usmażoną na złoto cebulę z ziemniakami i twarogiem, posolić i dodać pieprz.
Wafle ułożyć na desce do krojenia pod pierwszy z góry wafel włożyć namoczoną ściereczkę. Na górę rozsmarować ciepły farsz.
Jak wafel zmięknie, zwinąć zgrabny, ciasny rulon. Ściereczkę przełożyć pod następny wafel i znowu nałożyć ciepły farsz.
Ostrym nożem pociąć rulon na kawałki.
Panierować w jajku i bułce tartej.
Smażyć na oleju i maśle klarowanym. Smacznego!