Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia: 20-08-2016
Kiedy tęsknię za ruskimi pierogami a nie mam czasu ich robić, to robię krokiety z farszem z ruskich . Ale nie takie zwyczajne z naleśników, tylko z wafli. Szybciej i mniej kalorycznie.
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 867
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1760
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 6284
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 867
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1760
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 6284
Składniki
Ziemniaki obrać , ugotować w osolonej wodzie. Przecisnąć przez praskę wraz z twarogiem. Cebulę obrać, poszatkować przesmażyć na maśle. Wymieszać usmażoną na złoto cebulę z ziemniakami i twarogiem, posolić i dodać pieprz.
Wafle ułożyć na desce do krojenia pod pierwszy z góry wafel włożyć namoczoną ściereczkę. Na górę rozsmarować ciepły farsz.
Jak wafel zmięknie, zwinąć zgrabny, ciasny rulon. Ściereczkę przełożyć pod następny wafel i znowu nałożyć ciepły farsz.
Ostrym nożem pociąć rulon na kawałki.
Panierować w jajku i bułce tartej.
Smażyć na oleju i maśle klarowanym. Smacznego!