Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia: 20-08-2016
Kiedy tęsknię za ruskimi pierogami a nie mam czasu ich robić, to robię krokiety z farszem z ruskich . Ale nie takie zwyczajne z naleśników, tylko z wafli. Szybciej i mniej kalorycznie.
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 9569
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1101
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4434
Nasza babcia Ksenia gotowała na wigilię zupę grzybową z kaszą gryczaną. Jedli...
Odsłon: 201
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 20859
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 9569
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1101
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4434
Nasza babcia Ksenia gotowała na wigilię zupę grzybową z kaszą gryczaną. Jedli...
Odsłon: 201
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 20859
Składniki
Ziemniaki obrać , ugotować w osolonej wodzie. Przecisnąć przez praskę wraz z twarogiem. Cebulę obrać, poszatkować przesmażyć na maśle. Wymieszać usmażoną na złoto cebulę z ziemniakami i twarogiem, posolić i dodać pieprz.
Wafle ułożyć na desce do krojenia pod pierwszy z góry wafel włożyć namoczoną ściereczkę. Na górę rozsmarować ciepły farsz.
Jak wafel zmięknie, zwinąć zgrabny, ciasny rulon. Ściereczkę przełożyć pod następny wafel i znowu nałożyć ciepły farsz.
Ostrym nożem pociąć rulon na kawałki.
Panierować w jajku i bułce tartej.
Smażyć na oleju i maśle klarowanym. Smacznego!