Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia: 20-08-2016
Kiedy tęsknię za ruskimi pierogami a nie mam czasu ich robić, to robię krokiety z farszem z ruskich . Ale nie takie zwyczajne z naleśników, tylko z wafli. Szybciej i mniej kalorycznie.
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12299
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1385
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 13103
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5306
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12299
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1385
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 13103
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5306
Składniki
Ziemniaki obrać , ugotować w osolonej wodzie. Przecisnąć przez praskę wraz z twarogiem. Cebulę obrać, poszatkować przesmażyć na maśle. Wymieszać usmażoną na złoto cebulę z ziemniakami i twarogiem, posolić i dodać pieprz.
Wafle ułożyć na desce do krojenia pod pierwszy z góry wafel włożyć namoczoną ściereczkę. Na górę rozsmarować ciepły farsz.
Jak wafel zmięknie, zwinąć zgrabny, ciasny rulon. Ściereczkę przełożyć pod następny wafel i znowu nałożyć ciepły farsz.
Ostrym nożem pociąć rulon na kawałki.
Panierować w jajku i bułce tartej.
Smażyć na oleju i maśle klarowanym. Smacznego!