Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Królik ma bardzo delikatne mięso, w połączeniu z sosem pomidorowym i mlekiem - po prostu doskonały. Zwłaszcza jak mamy szczęście i uda nam się zdobyć królika z domowego chowu :)
Królika dzielimy na części, solimy, pieprzymy, posypujemy ziołami prowansalskimi i curry. Następnie obtaczamy w mące i podsmażamy na maśle z dodatkiem oliwy (masło wówczas nie będzie się palić). Przekładamy do garnka. Na patelni podsmażamy cebulę i czosnek - dodajemy do królika. Wykładamy krojone w kostkę pomidory z puszki, dolewamy mleko i dosypujemy sól i pieprz lub vegetę do smaku. Całość dusimy na wolnym ogniu do miękkości (mnie zajęło to ok. 80 minut). Podajemy z ziemniakami puree.
pachnące, lekkie i pulchne zupełnie jak w domu babci
Odsłon: 15344
propozycja przyrządzenia mięsa z królika, w tej postaci zasmakuje nawet tym,...
Odsłon: 6429
Pyszne wydanie duszonego królika. Mięso jest kruche i delikatne. Polecam!!!
Odsłon: 16206
Gołąbki bardzo u nas lubimy, więc co jakiś czas przyrządzam je, mimo, że są d...
Odsłon: 139
Burrito, klasyk kuchni meksykańskiej. Chrupiąca tortiilla nadziana aromatyczn...
Odsłon: 58
Prosty w przygotowaniu , wykona każdy nawet ten, kto nigdy ciasta nigdy ciast...
Odsłon: 45
Bardzo wydajny i pyszny biszkopt z masa budyniowo jabłkowa zapraszam po przepis
Odsłon: 36
Gołąbki bardzo u nas lubimy, więc co jakiś czas przyrządzam je, mimo, że są d...
Odsłon: 139
Burrito, klasyk kuchni meksykańskiej. Chrupiąca tortiilla nadziana aromatyczn...
Odsłon: 58
Prosty w przygotowaniu , wykona każdy nawet ten, kto nigdy ciasta nigdy ciast...
Odsłon: 45
Bardzo wydajny i pyszny biszkopt z masa budyniowo jabłkowa zapraszam po przepis
Odsłon: 36
Składniki
Królika dzielimy na części, solimy, pieprzymy, posypujemy ziołami prowansalskimi i curry. Następnie obtaczamy w mące i podsmażamy na maśle z dodatkiem oliwy (masło wówczas nie będzie się palić). Przekładamy do garnka. Na patelni podsmażamy cebulę i czosnek - dodajemy do królika. Wykładamy krojone w kostkę pomidory z puszki, dolewamy mleko i dosypujemy sól i pieprz lub vegetę do smaku. Całość dusimy na wolnym ogniu do miękkości (mnie zajęło to ok. 80 minut). Podajemy z ziemniakami puree.
Przepisy Dania główne
Dania główne
Krokiety z twarogiem, boczkiem i pieczarkami
Dania główne
Spanakopita, czyli grecka aromatyczna zapiekanka
Dania główne
Burrito
Dania główne
Gołąbki w kapuście włoskiej zapiekane w piekarniku
Krokiety z twarogiem, boczkiem i pieczarkami
Krokiety na bogato! Farsz na bazie ziemniaków i twarogu, ale z mnóstwem pyszn...
Odsłon: 65
Spanakopita, czyli grecka aromatyczna zapiekanka
Czy wiesz, co to jest spanakopita? Określa się tak greckie pikantne ciasto sz...
Odsłon: 78