Dania główne Przepis na:
1-2 os. | 60 min | średnie | przystępne |
Mięso namoczyć na noc z dodatkiem octu.
Przed pieczeniem mięso posolić i przyprawić pieprzem mielonym.
Ułożyć na blaszce i przykryć skórkami słoniny.
Dodać listek laurowy, ziele angielskie i pieprz w ziarkach.
Piec aż mięso będzie miękkie, przed końcem pieczenia dodać pokrojoną cebule i czosnek.
Na skróty
Komentarze do przepisu (10)

paskudna2206 03 sierpnia 2010Zgłoś do usunięcia
smak królika pamiętam z dzieciństwa:)sama jeszcze nie robiłam ale chyba się skuszę:)Pozdrawiam:)9 Kto głosował? | Odpowiedz

Konto usunięte 07 lipca 2010Zgłoś do usunięcia
tak przyrządzony królik musi być smaczny!7 Kto głosował? | Odpowiedz

annawk 22 czerwca 2010Zgłoś do usunięcia
mój następny królik zostanie właśnie tak przyrządzony-pycha11 Kto głosował? | Odpowiedz

m_isia1 04 maja 2010Zgłoś do usunięcia
rewelacja!!!10 Kto głosował? | Odpowiedz

m_isia1 23 kwietnia 2010Zgłoś do usunięcia
ile mniej więcej czasu trzeba go piec?pozdrawiam10 Kto głosował? | Odpowiedz

Mole3 23 stycznia 2010Zgłoś do usunięcia
Zapomnaiłyście, moje drogie, napisać o ślicznych, żółciutkich kurczaczkach. :)Renko, narobiłaś mi smaka - dodaję do ulubionych. Pozdrawiam.
9 Kto głosował? | Odpowiedz

renka 22 stycznia 2010Zgłoś do usunięcia
Tak wiem ,wiem świnki małe też są śliczne ;)POZDRAWIAM10 Kto głosował? | Odpowiedz

Konto usunięte 21 stycznia 2010Zgłoś do usunięcia
Hahaha, ja to samo chciałam napisać :D "jak możesz jeść śliczne, małe króliczki, które chcą żebyś je pokochała?????" :))) pozdrawiam!7 Kto głosował? | Odpowiedz

madziak 21 stycznia 2010Zgłoś do usunięcia
Hehe mysz 204 to samo miałam napisać ;)) No ale niestety mój przyszły teść to hodowca królików, więc pewnie z przepisu skorzystam ;) Pozdrawiam.10 Kto głosował? | Odpowiedz

mysz204 21 stycznia 2010Zgłoś do usunięcia
renka uwazaj bo na smakerze jest obronca krolikow;) nie zdziwie sie jak ci napisze ze nie masz serca i jestes okrutna;) danie bardzo smacznie wyglada;)10 Kto głosował? | Odpowiedz