Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mięso królika jest delikatne i lekkostrawne
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 4380
Polecam na kolację. Nie tylko wegetarianie będą zadowoleni.
Odsłon: 7321
Jeżeli uwielbiasz karmel, słodką śmietankę, orzeszki solone i herbatniki, ten...
Odsłon: 85644
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 4380
Polecam na kolację. Nie tylko wegetarianie będą zadowoleni.
Odsłon: 7321
Jeżeli uwielbiasz karmel, słodką śmietankę, orzeszki solone i herbatniki, ten...
Odsłon: 85644
Składniki
Tuszkę umyć, osuszyć, pokroić na porcje. Kawałki królika natrzeć solą, pieprzem i skórką cytrynową. Odstawić na kilka godzin lub całą noc do lodówki.
Zamarynowane kawałki obsmażyć na mieszance masła i oliwy. Przełożyć do brytfanny.
Cebulę pokroić w piórka, usmażyć na tym samym tłuszczu, zalać winem i chwilę razem dusić. Powstałym sosem zalać królika, obłożyć gałązkami tymianku, brytfannę zamknąć lub przykryć folią aluminiową. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 160 stopni. Piec przez około 2 godziny, ostatnie 20 minut bez przykrycia.