Do góry

Dania główne Przepis na:

Królik w musztardzie

Królik w musztardzie

Autor:

Przepisów i artykułów: 410 Ocena: 5781

Dodano:

Odsłon: 345

królik przygotowany wg tego przepisu jest delikatny, soczysty i aromatyczny

Składniki

  • królik
  • cebula 1 duża
  • czosnek 2 ząbki
  • masło 1 łyżka
  • musztarda z całymi ziarnami 1 łyżka
  • sól, pieprz, tymianek, liść laurowy
  • bulion warzywny
3-4 os. > 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Królik w musztardzie

Przygotowanie

  1. 1. królika podzielić na mniejsze kawałki,
    2. rozgrzać masło, królika zrumienić ze wszystkich stron, dodać posiekaną cebulę i czosnek, chwilę jeszcze poddusić, zalać bulionem, dodać liśc laurowy i musztardę, dusić na małym ogniu,
    4. gdy mięso bedzie miękkie doprawić pieprzem, tymiankiem i ew. solą, (sos można zagęścić mąką ale ja tego nie robię)



    smacznego

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń