Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne, delikatne mięso w kremowym sosie
Domowej roboty kiełbasa, wiesz co jesz. Do jej zrobienia nie potrzeba wędzarn...
Odsłon: 30957
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3655
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 4838
Domowej roboty kiełbasa, wiesz co jesz. Do jej zrobienia nie potrzeba wędzarn...
Odsłon: 30957
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3655
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 4838
Składniki
Tuszkę królika podzielić na porcje. Natrzeć solą i pieprzem, oprószyć mąką.
Na patelni rozgrzać masło, obsmażyć kawałki królika. Gdy mięso się przyrumieni należy przełożyć go do rondla. Cebulę pokroić w kostkę a pieczarki w plasterki, wrzucić na tłuszcz pozostały po smażeniu mięsa, smażyć 6-8 minut, następnie wlać wino, chwilę razem dusić.
Do rondla z mięsem przełożyć podsmażone grzyby, dodać do sosu szczyptę soli i pieprzu. Dusić pod przykryciem, na niewielkim ogniu, do miękkości mięsa przez około godzinę. Na koniec sos zabielić śmietaną. Podawać z kaszą gryczaną lub ziemniakami.