Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne, delikatne mięso w kremowym sosie
Ziemniaki chantilly to nic innego jak gładkie puree z dodatkiem bitej śmietan...
Odsłon: 119
Szynka pieczona na Wielkanoc to przepis, który warto przetestować jeszcze prz...
Odsłon: 4813
Siekana kiełbasa z piersią indyka.
Odsłon: 109
Ziemniaki chantilly to nic innego jak gładkie puree z dodatkiem bitej śmietan...
Odsłon: 119
Szynka pieczona na Wielkanoc to przepis, który warto przetestować jeszcze prz...
Odsłon: 4813
Siekana kiełbasa z piersią indyka.
Odsłon: 109
Składniki
Tuszkę królika podzielić na porcje. Natrzeć solą i pieprzem, oprószyć mąką.
Na patelni rozgrzać masło, obsmażyć kawałki królika. Gdy mięso się przyrumieni należy przełożyć go do rondla. Cebulę pokroić w kostkę a pieczarki w plasterki, wrzucić na tłuszcz pozostały po smażeniu mięsa, smażyć 6-8 minut, następnie wlać wino, chwilę razem dusić.
Do rondla z mięsem przełożyć podsmażone grzyby, dodać do sosu szczyptę soli i pieprzu. Dusić pod przykryciem, na niewielkim ogniu, do miękkości mięsa przez około godzinę. Na koniec sos zabielić śmietaną. Podawać z kaszą gryczaną lub ziemniakami.