Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne rozpływające się rolady. Bo w święta trzeba pysznie zjeść. A takie rolady każdemu zasmakują.
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 115218
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 7849
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 2959
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 1306
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1211
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 115218
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 7849
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 2959
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 1306
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1211
Składniki
Plastry karkówki ( u mnie 4 bo jeden będzie bez farszu ) umyć, osuszyć, rozbić tłuczkiem do mięsa jak najcieniej. Oprószyć przyprawą do mięsa duszonego i odłożyć. Pieczarki i cebulę oczyścić, pokroić w kosteczkę. Potem na patelnię wlać odrobinę oleju i rozgrzać. Wrzucić pokrojone składniki i smażyć kilka minut. Dodać posiekany szpinak i przyprawy do smaku. Gotowy farsz wymieszać z bułką tartą i przestudzić. Na 3 plastry karkówki rozłożyć nadzienie, zawinąć rolady i zawiązać je nićmi wędliniarskimi. W szerokim rondlu rozgrzać kilka łyżek oleju, rolady obtoczyć w mące i położyć na rozgrzany tłuszcz. Smażyć na lekko brązowo, potem dodać pokrojoną w kostkę cebulę, podsmażyć, dodać miód i jeszcze chwilę smażyć. Podlać wszystko bulionem, dodać przyprawy i dusić rolady do miękkości. Wyjąć je na talerz gdy będą miękkie. Na koniec w razie konieczności doprawić i zagęścić sos mąką wymieszaną z odrobiną wody ( sos można przecedzić przez sitko ) i włożyć rolady z powrotem do sosu. Podawać z dowolnymi dodatkami.