Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Krupienik, to nic innego jak zapiekana kasza gryczana z dodatkiem białego sera. Jego przygotowanie jest banalnie proste i nie zajmuje zbyt wiele czasu. Idealny do spożywania z dodatkiem wytopionej słoniny z cebulką, do tego szklana zimnego kefiru. Petarda! Jakby kogoś w "kiełki" gryzło, to fajnie sprawdza się też, jako dodatek do dania głównego np. w towarzystwie jakiegoś sosu i "pajdy" mięcha. Do tego kiszony ogórek. Mistrzostwo! Tak czy siak, można zrobić w jeden dzień z kefirem, na drugi w "towarzystwie". Jeśli nie lubicie palonej, to i zwykła się nada. Próbujcie!
Dzisiaj dzielę się przepisem na krem śmietankowy z brzoskwiniami z syropu. Pr...
Odsłon: 82
Podane w ten sposób brokuły są wspaniałym pomysłem na kolację. Delikatność wa...
Odsłon: 41
Smakowite danie na większy głód. Z dodatkiem ziemniaków nasycimy największego...
Odsłon: 62
Dzisiaj dzielę się przepisem na krem śmietankowy z brzoskwiniami z syropu. Pr...
Odsłon: 82
Podane w ten sposób brokuły są wspaniałym pomysłem na kolację. Delikatność wa...
Odsłon: 41
Smakowite danie na większy głód. Z dodatkiem ziemniaków nasycimy największego...
Odsłon: 62
Składniki
Kaszę gotujemy, studzimy. Ser przecieramy. dodajemy do kaszy z jajkami i cukrem. Masę wyrabiamy, do smaku doprawiamy solą. Blachę smarujemy masłem, obsypujemy bułką tartą, wykładamy kaszę. Wierzch smarujemy śmietaną. Zapiekamy 20-25 minut w temperaturze 190°C. Zapiekankę kroimy na kwadraty.