Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Od kilku lat robimy sami domowe wędliny i lubimy ich używać jako bazy do różnych zup. Dzisiaj krupnik na wędzonym, domowym boczku. Smaczna, treściwa zupa na jesienne dni.
Krewetki zrobione w oliwie z czosnkiem i papryką, to super prosty i smaczny p...
Odsłon: 201
Lekko słodkawa, w sam raz dla dzieci, taka jaką gotowała mama, na wywarze z d...
Odsłon: 553
Krewetki zrobione w oliwie z czosnkiem i papryką, to super prosty i smaczny p...
Odsłon: 201
Lekko słodkawa, w sam raz dla dzieci, taka jaką gotowała mama, na wywarze z d...
Odsłon: 553
Składniki
Do garnka włożyć boczek, pokrojone warzywa i przyprawy. Zalać zimną wodą i gotować 20 minut. Dodać pokrojone ziemniaki i przepłukany na sicie pęczak. Gotować do miękkości warzyw i pęczaku. Boczek wyjąć, ostudzić i pokroić w plasterki a następnie w "zapałki". Dodać do zupy. Doprawić solą, pieprzem i przeciśniętym przez praskę czosnkiem. Na końcu wsypać drobno pokrojoną natkę pietruszki.