Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Od kilku lat robimy sami domowe wędliny i lubimy ich używać jako bazy do różnych zup. Dzisiaj krupnik na wędzonym, domowym boczku. Smaczna, treściwa zupa na jesienne dni.
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 10649
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3293
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 10649
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3293
Składniki
Do garnka włożyć boczek, pokrojone warzywa i przyprawy. Zalać zimną wodą i gotować 20 minut. Dodać pokrojone ziemniaki i przepłukany na sicie pęczak. Gotować do miękkości warzyw i pęczaku. Boczek wyjąć, ostudzić i pokroić w plasterki a następnie w "zapałki". Dodać do zupy. Doprawić solą, pieprzem i przeciśniętym przez praskę czosnkiem. Na końcu wsypać drobno pokrojoną natkę pietruszki.