Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Od kilku lat robimy sami domowe wędliny i lubimy ich używać jako bazy do różnych zup. Dzisiaj krupnik na wędzonym, domowym boczku. Smaczna, treściwa zupa na jesienne dni.
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 14439
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1686
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 16562
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6649
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 14439
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1686
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 16562
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6649
Składniki
Do garnka włożyć boczek, pokrojone warzywa i przyprawy. Zalać zimną wodą i gotować 20 minut. Dodać pokrojone ziemniaki i przepłukany na sicie pęczak. Gotować do miękkości warzyw i pęczaku. Boczek wyjąć, ostudzić i pokroić w plasterki a następnie w "zapałki". Dodać do zupy. Doprawić solą, pieprzem i przeciśniętym przez praskę czosnkiem. Na końcu wsypać drobno pokrojoną natkę pietruszki.