Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Od kilku lat robimy sami domowe wędliny i lubimy ich używać jako bazy do różnych zup. Dzisiaj krupnik na wędzonym, domowym boczku. Smaczna, treściwa zupa na jesienne dni.
Brukiew jest idealna dla osób dbających o kondycję skóry, włosów i paznokci....
Odsłon: 122
Włoski smakołyki, a smaki w sumie polskie.
Odsłon: 80
Przepis na puszyste naleśniki ze słodkim farszem z orzechów i rodzynek polane...
Odsłon: 572
Faworki, nazywane także chrustem, to słodki przysmak, którego nie może zabrak...
Odsłon: 5382
Brukiew jest idealna dla osób dbających o kondycję skóry, włosów i paznokci....
Odsłon: 122
Włoski smakołyki, a smaki w sumie polskie.
Odsłon: 80
Przepis na puszyste naleśniki ze słodkim farszem z orzechów i rodzynek polane...
Odsłon: 572
Faworki, nazywane także chrustem, to słodki przysmak, którego nie może zabrak...
Odsłon: 5382
Składniki
Do garnka włożyć boczek, pokrojone warzywa i przyprawy. Zalać zimną wodą i gotować 20 minut. Dodać pokrojone ziemniaki i przepłukany na sicie pęczak. Gotować do miękkości warzyw i pęczaku. Boczek wyjąć, ostudzić i pokroić w plasterki a następnie w "zapałki". Dodać do zupy. Doprawić solą, pieprzem i przeciśniętym przez praskę czosnkiem. Na końcu wsypać drobno pokrojoną natkę pietruszki.