Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Już na wstępie warto zaznaczyć, że danie jest dosyć wymagające i czasochłonne. Dlatego warto zrobić dużą porcję bo odsmażany kugel na drugi dzień smakuje jeszcze lepiej niż pierwszego dnia.
 
         
         
         
            Przepis dnia
ciasteczka są przepyszne, szczerze polecam. Nie zamieniajcie smalcu na inny t...
Odsłon: 54112
Proponuję przepis na pyszne i proste danie - kurczak w sosie słodko-kwaśnym,...
Odsłon: 468
 
            Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 5343
 
            Przepis dnia
ciasteczka są przepyszne, szczerze polecam. Nie zamieniajcie smalcu na inny t...
Odsłon: 54112
Proponuję przepis na pyszne i proste danie - kurczak w sosie słodko-kwaśnym,...
Odsłon: 468
 
            Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 5343
 
         
         
                Składniki
Ziemniaki i cebulę ścieramy na drobnej tarce, dodajemy rozkłócone jajka, mleko i mąkę. Sól i pieprz do smaku. Wszystko należy dokładnie wymieszać.
Żeberka posolić, popieprzyć i obsmażyć na złoto. Po obsmażeniu żeberka dodajemy do kugla i jeszcze raz wszystko mieszamy.
Tak przygotowane danie pieczemy w brytfannie około 2,5 godziny w temperaturze 180 stopni.
WAŻNE kugel dokładnie mieszamy w trakcie pieczenia co pół godziny