Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Już na wstępie warto zaznaczyć, że danie jest dosyć wymagające i czasochłonne. Dlatego warto zrobić dużą porcję bo odsmażany kugel na drugi dzień smakuje jeszcze lepiej niż pierwszego dnia.
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 174
Prosta do przygotowania sałatka, idealna na różne okazje. Jest smaczna i kolo...
Odsłon: 3917
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 314
Idealne ciasto na rodzinne imprezy i święta, oczywiście dla dorosłych. Cisto...
Odsłon: 786
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 174
Prosta do przygotowania sałatka, idealna na różne okazje. Jest smaczna i kolo...
Odsłon: 3917
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 314
Idealne ciasto na rodzinne imprezy i święta, oczywiście dla dorosłych. Cisto...
Odsłon: 786
Składniki
Ziemniaki i cebulę ścieramy na drobnej tarce, dodajemy rozkłócone jajka, mleko i mąkę. Sól i pieprz do smaku. Wszystko należy dokładnie wymieszać.
Żeberka posolić, popieprzyć i obsmażyć na złoto. Po obsmażeniu żeberka dodajemy do kugla i jeszcze raz wszystko mieszamy.
Tak przygotowane danie pieczemy w brytfannie około 2,5 godziny w temperaturze 180 stopni.
WAŻNE kugel dokładnie mieszamy w trakcie pieczenia co pół godziny