Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Już na wstępie warto zaznaczyć, że danie jest dosyć wymagające i czasochłonne. Dlatego warto zrobić dużą porcję bo odsmażany kugel na drugi dzień smakuje jeszcze lepiej niż pierwszego dnia.
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1326976
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 12175
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 17196
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1326976
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 12175
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 17196
Składniki
Ziemniaki i cebulę ścieramy na drobnej tarce, dodajemy rozkłócone jajka, mleko i mąkę. Sól i pieprz do smaku. Wszystko należy dokładnie wymieszać.
Żeberka posolić, popieprzyć i obsmażyć na złoto. Po obsmażeniu żeberka dodajemy do kugla i jeszcze raz wszystko mieszamy.
Tak przygotowane danie pieczemy w brytfannie około 2,5 godziny w temperaturze 180 stopni.
WAŻNE kugel dokładnie mieszamy w trakcie pieczenia co pół godziny