Do góry

Dania główne Przepis na:

Kula Smakula

Kula Smakula

Autor:

Przepisów i artykułów: 771 Ocena: 7770

Dodano:

Odsłon: 797

Wszystkie składniki na drugie danie, ziemniaki, warzywa, mięso umieściłam w salaterce, zapiekłam i obiadek gotowy.

Składniki

  • 15 podłużnych plastrów boczku wędzonego
  • 4 duże ziemniaki
  • 1 filet z kurczaka
  • Papryka czerwona
  • 2 kulki mozzarelli
  • ½ brokuł
  • 1 duża marchew
  • Sól
  • Przyprawa do kurczaka
3-4 os. 60 min średnie przystępne
Reklama
Reklama
Kula Smakula

Przygotowanie

  1. 1. Brokuł gotujemy w osolonej wodzie
    2. Przygotowujemy dowolne naczynie żaroodporne, okrągłe, kwadratowe obojętnie
    3. Układamy na około naczynia plastry boczku, tak żeby spód był również przykryty i brzegi można zawinąć do góry

  2. 4. Ziemniaki obieramy kroimy w plasterki i układamy na około na boczku, solimy

  3. 5. Mięso kroimy w plastry i rozbijamy, układamy na około na ziemniakach, doprawiamy solą oraz przyprawą

  4. 6. Następnie mięso posypujemy drobno pokrojoną papryką, którą przykrywamy plasterkami mozzarelli

  5. 7. Następną warstwą są warzywa brokuł oraz starta na tarce o dużych oczach marchew

  6. 8. Warzywa przykrywamy mięsem, doprawiamy solą oraz przyprawą

  7. 9. Na koniec brzegami boczku przykrywamy mięso

  8. 10. Przewracamy naczynie dnem do góry i układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia
    11. Pieczemy 40 minut w 180°C

  9. 12. Danie gotowe
    13. Smacznego

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (18)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń