Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wszystkie składniki na drugie danie, ziemniaki, warzywa, mięso umieściłam w salaterce, zapiekłam i obiadek gotowy.
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 30
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 98
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 213
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 216
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 30
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 98
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 213
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 216
Składniki
1. Brokuł gotujemy w osolonej wodzie 2. Przygotowujemy dowolne naczynie żaroodporne, okrągłe, kwadratowe obojętnie 3. Układamy na około naczynia plastry boczku, tak żeby spód był również przykryty i brzegi można zawinąć do góry
4. Ziemniaki obieramy kroimy w plasterki i układamy na około na boczku, solimy
5. Mięso kroimy w plastry i rozbijamy, układamy na około na ziemniakach, doprawiamy solą oraz przyprawą
6. Następnie mięso posypujemy drobno pokrojoną papryką, którą przykrywamy plasterkami mozzarelli
7. Następną warstwą są warzywa brokuł oraz starta na tarce o dużych oczach marchew
8. Warzywa przykrywamy mięsem, doprawiamy solą oraz przyprawą
9. Na koniec brzegami boczku przykrywamy mięso
10. Przewracamy naczynie dnem do góry i układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia 11. Pieczemy 40 minut w 180°C
12. Danie gotowe 13. Smacznego