Do góry

Dania główne Przepis na:

Kulebiak

Kulebiak

Autor:

Przepisów i artykułów: 19 Ocena: 555

Dodano:

Odsłon: 1362

Smaczna przekąska świetnie komponuje się z czerwonym barszczykiem. Smacznego

Składniki

  • 3 szkl. mąki
  • 1/2 szkl. mleka
  • 5 dkg drożdży
  • Margaryna
  • odrobina soli,cukru i mąki jako zaczyn drożdży z ciepłym mlekiem
3-4 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Mąkę połączyć z tłuszczem i dodać wcześniej przygotowany zaczyn z drożdży. Wyrobić ciasto do momentu połączenia składników

  2. Rozwałkować dwa placki

    Posmarować białkiem i nałożyć wcześniej przygotowany farsz. Zrolować zawijając w papier do pieczenia podobnie jak makowiec. Wierzch smarujemy żółtkiem i nie czekając na wyrośnięcie wkładamy do piekarnika pieczemy ok. godz. w temperaturze 180 st.

  3. Jeśli chodzi o farsz proponuję uruchomić wyobraźnię.
    Biorąc pod uwagę upodobania domowników może to być połączenie mięsa mielonego z kaszą gryczaną lub warzywami.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń