Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczna przekąska świetnie komponuje się z czerwonym barszczykiem. Smacznego
Masz dylemat, co zjeść? Ta zapiekanka jest świetna na każdą porę dnia i na ka...
Odsłon: 62
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 75
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 309
Masz dylemat, co zjeść? Ta zapiekanka jest świetna na każdą porę dnia i na ka...
Odsłon: 62
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 75
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 309
Składniki
Mąkę połączyć z tłuszczem i dodać wcześniej przygotowany zaczyn z drożdży. Wyrobić ciasto do momentu połączenia składników
Rozwałkować dwa placki Posmarować białkiem i nałożyć wcześniej przygotowany farsz. Zrolować zawijając w papier do pieczenia podobnie jak makowiec. Wierzch smarujemy żółtkiem i nie czekając na wyrośnięcie wkładamy do piekarnika pieczemy ok. godz. w temperaturze 180 st.
Jeśli chodzi o farsz proponuję uruchomić wyobraźnię. Biorąc pod uwagę upodobania domowników może to być połączenie mięsa mielonego z kaszą gryczaną lub warzywami.