Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczna przekąska świetnie komponuje się z czerwonym barszczykiem. Smacznego
Lekki i bardzo smaczny dodatek do mięs. Szybko się go przyrządza. Polecamy!
Odsłon: 137
Duszone żeberka podane z ziemniakami polanymi sosem oraz z marynowanymi ogórk...
Odsłon: 23
Jeśli lubicie pikle, powinniście koniecznie zrobić ogórki kanapkowe z tego pr...
Odsłon: 10967
Dzisiaj przygotowałam do obiadu jako dodatek mizerię z ogórków z koperkiem. P...
Odsłon: 269
Lekki i bardzo smaczny dodatek do mięs. Szybko się go przyrządza. Polecamy!
Odsłon: 137
Duszone żeberka podane z ziemniakami polanymi sosem oraz z marynowanymi ogórk...
Odsłon: 23
Jeśli lubicie pikle, powinniście koniecznie zrobić ogórki kanapkowe z tego pr...
Odsłon: 10967
Dzisiaj przygotowałam do obiadu jako dodatek mizerię z ogórków z koperkiem. P...
Odsłon: 269
Składniki
Mąkę połączyć z tłuszczem i dodać wcześniej przygotowany zaczyn z drożdży. Wyrobić ciasto do momentu połączenia składników
Rozwałkować dwa placki Posmarować białkiem i nałożyć wcześniej przygotowany farsz. Zrolować zawijając w papier do pieczenia podobnie jak makowiec. Wierzch smarujemy żółtkiem i nie czekając na wyrośnięcie wkładamy do piekarnika pieczemy ok. godz. w temperaturze 180 st.
Jeśli chodzi o farsz proponuję uruchomić wyobraźnię. Biorąc pod uwagę upodobania domowników może to być połączenie mięsa mielonego z kaszą gryczaną lub warzywami.