Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczna przekąska świetnie komponuje się z czerwonym barszczykiem. Smacznego
Delikatne , aromatyczne mięso rozpływa się w ustach, idealne na obiad.
Odsłon: 7602
Smaczne danie obiadowe lub drugie śniadanie w pracy.
Odsłon: 2684
Delikatne , aromatyczne mięso rozpływa się w ustach, idealne na obiad.
Odsłon: 7602
Smaczne danie obiadowe lub drugie śniadanie w pracy.
Odsłon: 2684
Składniki
Mąkę połączyć z tłuszczem i dodać wcześniej przygotowany zaczyn z drożdży. Wyrobić ciasto do momentu połączenia składników
Rozwałkować dwa placki Posmarować białkiem i nałożyć wcześniej przygotowany farsz. Zrolować zawijając w papier do pieczenia podobnie jak makowiec. Wierzch smarujemy żółtkiem i nie czekając na wyrośnięcie wkładamy do piekarnika pieczemy ok. godz. w temperaturze 180 st.
Jeśli chodzi o farsz proponuję uruchomić wyobraźnię. Biorąc pod uwagę upodobania domowników może to być połączenie mięsa mielonego z kaszą gryczaną lub warzywami.