Dania główne Przepis na:
> 6 os. | > 60 min | średnie | przystępne |
Grzyby oczyścić, umyć i poszatkować. Cebulę umyć, obrać, pokroić w drobną kostkę i usmażyć na oleju. Dodać poszatkowane grzyby, posolić i posypać pieprzem. Dusić około 25 minut. Ostudzić. Dodać do masy bułkę tartą i całe jajko. Ze składników ciasta zagnieść ciasto. Odstawić je na 1/2 godziny do lodówki. Rozwałkować. Nałożyć wzdłuż ciasta nadzienie, zawinąć brzegi. Uformować z całości podłużny kształt. Posmarować jajkiem. Wstawić do piekarnika i piec ok. 30 minut. Porcja - 230 kcal.
Na skróty
Komentarze do przepisu (1)

Konto usunięte 21 stycznia 2009Zgłoś do usunięcia
I ja też się pytam w jakiej temp. piec2 Kto głosował? | Odpowiedz