Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kulebiak z ciasta drożdżowego z nadzieniem z kapusty z grzybami, dodatek do czerwonego barszczu, często danie wigilijne.
Pulpety w sosie chrzanowo -koperkowym to pomysł na szybki obiad. Możemy je p...
Odsłon: 1447
Przepyszny chleb z dodatkiem malasy trzcinowej. Dzięki niej chleb jest lekko...
Odsłon: 51
Ten przepis polecam tym, którzy nie są mocni w gotowaniu a chcą zjeść coś pys...
Odsłon: 1367
Wakacyjne smaki w lekkiej odsłonie.
Odsłon: 260
Pulpety w sosie chrzanowo -koperkowym to pomysł na szybki obiad. Możemy je p...
Odsłon: 1447
Przepyszny chleb z dodatkiem malasy trzcinowej. Dzięki niej chleb jest lekko...
Odsłon: 51
Ten przepis polecam tym, którzy nie są mocni w gotowaniu a chcą zjeść coś pys...
Odsłon: 1367
Wakacyjne smaki w lekkiej odsłonie.
Odsłon: 260
Składniki
Kapustę kiszoną drobno pokroić, dodać kminek, pieprz,sól, gotować ok.30minut, odcedzić. Grzyby suszone umyć, namoczyć, ugotować 15 min, odcedzić i drobno posiekać. Cebulę drobno pokroić, zeszklić na oleju, dodać posiekane grzybki, chwilę przesmażyć. Połączyć kapustę z grzybami i cebulą, wymieszać. Mąkę wsypać do miski, zrobić dołek dodać rozkruszone drożdże, sól, cukier, mleko i wymieszać . Gdy drożdże podrosną dodać jajko i margarynę, wyrobić ciasto. Odstawić w ciepłe miejsce aż ciasto podwoi objętość. Ciasto podzielić na 2 części i rozwałkować nadając kształt prostokątów. Nałożyć farsz i zwinąć 2 kulebiaki. Z odciętych końcówek placków można udekorować wierzch oraz posmarować rozmąconym jajkiem. Piec w 200stopniach C przez 40 min.
Ułożyć na blasze wyłożonej papierem do pieczenia.Piec w 200stopniach C przez 40 min