Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Rodzina będzie się zajadała, kotlety mielone to z pozoru zwykłe danie, które przygotowujemy stojąc przy rozgrzanej patelni, ale komu się chce w upalne dni. Mam sposób, który nie tylko zaoszczędzi twój cenny czas, ale równie pomoże ci zadbać o zdrową dietę.
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34115
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1292
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113569
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34115
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1292
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113569
Składniki
1. Mięso mielone przekładamy do miski, dodajemy obraną, drobno pokrojoną cebulę, wbijamy jajko, wsypujemy przyprawę Gyros, , bułkę tartą, sól, wlewamy śmietanę i wrabiamy masę mięsną. 2. Następnie robi małe wielkości orzecha włoskiego kotlety, układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i pieczemy w rozgrzanym piekarniku 25 minut w 180°C.
3. Kapustę szatkujemy, marchewki obieramy, kroimy w plasterki i razem z kapustą przekładamy do garnka, zalewamy wodą i gotujemy. 4. Dodajemy Vegetę, umytą, obraną z nasion, pokrojoną w paseczki paprykę oraz pokrojone w pół plasterki ogórki.
5. Pod koniec gotowania wlewamy przecier, doprawiamy papryką ostrą i zagęszczamy mąką rozrobioną w małej ilości wody. Chwilkę gotujemy i łączymy z mięsnymi kulkami.
6. Danie gotowe. 7. Smacznego