Dania główne Przepis na:
Przepisów i artykułów: 54 Ocena: 488
Dodano: 06.05.2020
Odsłon: 2984
3-4 os. | 15 min | łatwe | tanie |
- z mięsa z błonek i tłuszczu i pokrój w cienkie paski i delikatnie posól
- na pokrojone mięso wysyp mąkę i wszystko razem zmieszaj by oblepić mąką mięso
- na rozgrzany tłuszcz wrzuć mięso i lekko obsmaż z każdej strony tak aby mąka się nie zrumieniła!
- do szklanki z wodą dodaj sos sojowy, zamieszaj
- wodę z sosem dodaj do podsmażonego mięsa mieszając aż połączy się z mąką i się lekko zagęści
- na koniec dodaj przyprawę 5 smaków, całość mieszamy
- podajemy z surówką chińską, ryżem lub chińskim makaronem
Na skróty
Komentarze do przepisu (0)