Do góry

Dania główne Przepis na:

kurczak 5 smaków z sosem sojowym

kurczak 5 smaków z sosem sojowym

Autor:

Przepisów i artykułów: 54 Ocena: 408

Dodano:

Odsłon: 320

pyszny kurczak w stylu chińskim, pasuje do surówki chińskiej z kapusty białej i ryżu lub chińskiego makaronu

Składniki

  • 2 piersi z kurczaka
  • 2 łyżki sosu sojowo-grzybowego
  • ok. 0,5 łyżeczki przyprawy 5 smaków
  • sól
  • 2 garści mąki
  • 0,5-1 szklanki wody
  • olej do smażenia
3-4 os. 15 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
kurczak 5 smaków z sosem sojowym

Przygotowanie

  1. - z mięsa z błonek i tłuszczu i pokrój w cienkie paski i delikatnie posól
    - na pokrojone mięso wysyp mąkę i wszystko razem zmieszaj by oblepić mąką mięso

  2. - na rozgrzany tłuszcz wrzuć mięso i lekko obsmaż z każdej strony tak aby mąka się nie zrumieniła!

    - do szklanki z wodą dodaj sos sojowy, zamieszaj

    - wodę z sosem dodaj do podsmażonego mięsa mieszając aż połączy się z mąką i się lekko zagęści

    - na koniec dodaj przyprawę 5 smaków, całość mieszamy
    - podajemy z surówką chińską, ryżem lub chińskim makaronem

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń