Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wyjątkowo pyszne i soczyste roladki z piersi kurczaka z szynką i serem żółtym, panierowane w maśle i bułce tartej z parmezanem.
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 420307
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1712
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 119782
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 420307
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1712
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 119782
Składniki
Filety z piersi kurczaka oczyść, osusz i przekrój wzdłuż na pół. Każdy kawałek mięsa dość cienko rozbij, dopraw solą i pieprzem.
Kawałki sera żółtego ściśle zawiń w szynkę. Dzięki temu mniej sera będzie wypływało z kurczaka podczas smażenia.
Na każdym plastrze mięsa ułóż ser zawinięty w szynkę. Zwiń ściśle w roladkę.
Roladki panieruj najpierw w mące, następnie w roztopionym maśle i na końcu w bułce tartej wymieszanej z parmezanem.
Smaż na dobrze rozgrzanym oleju z każdej strony, do zarumienienia.