Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Propozycja na danie, które cechuje wyrazisty, aromatyczny i pikantny sos porowy. Miłośnicy kuchni wschodu znajdą tu ulubione smaki - ryż, sos sojowy, curry, pieprz cayenne i por, który pochodzi z Azji Mniejszej ;)
Jak się okazuje, przygotowanie pysznych pączków nie musi być ani drogie, anie...
Odsłon: 1774
Gulasz z mięsa wieprzowego -delikatnej i lekko tłustej łopatki z dodatkiem wa...
Odsłon: 2274
My Polacy lubimy zapiekanki na bułce paryskiej. Dzisiejsza moja propozycja na...
Odsłon: 66
Coś dla miłośników łososia i coś dla tych, którzy nawet za nim nie przepadają...
Odsłon: 145
Smaczne, proste i szybkie ciasto, z którym poradzi sobie każda początkująca g...
Odsłon: 1400
Jak się okazuje, przygotowanie pysznych pączków nie musi być ani drogie, anie...
Odsłon: 1774
Gulasz z mięsa wieprzowego -delikatnej i lekko tłustej łopatki z dodatkiem wa...
Odsłon: 2274
My Polacy lubimy zapiekanki na bułce paryskiej. Dzisiejsza moja propozycja na...
Odsłon: 66
Coś dla miłośników łososia i coś dla tych, którzy nawet za nim nie przepadają...
Odsłon: 145
Smaczne, proste i szybkie ciasto, z którym poradzi sobie każda początkująca g...
Odsłon: 1400
Składniki
Umytego i osuszonego kurczaka kroimy w kostkę i obsypujemy solą, czarnym pieprzem i odrobiną curry - odstawiamy. Pora kroimy w kostkę i podsmażamy na oleju rzepakowym. Gdy ten delikatnie zmięknie, dodajemy kurczaka i delikatnie go podsmażamy. Następnie dodajemy 2 łyżeczki curry, pieprz cayenne, sos sojowy, pokrojoną natkę pietruszki, zalewamy wszystko około 200 ml wody i dusimy pod przykryciem około 10 minut.
Po tym czasie, gdy woda odparuje, a całość nabierze miękkości, dodajemy jogurt naturalny, mleko, przeciśnięte przez praskę ząbki czosnku, mieszamy i jeszcze chwilę dusimy. Na sam koniec całość doprawiamy cukrem trzcinowym, świeżo zmielonym pieprzem i w razie konieczności dosalamy. Kurczaka w sosie porowym podajemy z ryżem lub kaszą Bulgur. Życzę smacznego! :)