Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Propozycja na danie, które cechuje wyrazisty, aromatyczny i pikantny sos porowy. Miłośnicy kuchni wschodu znajdą tu ulubione smaki - ryż, sos sojowy, curry, pieprz cayenne i por, który pochodzi z Azji Mniejszej ;)
Pierogi ruskie zrobione są z nadzieniem ziemniaczano - serowym doprawionym so...
Odsłon: 112
Dziś przychodzę do Was z obiecanym przepisem na pyszny sernik z brzoskwiniami...
Odsłon: 212
Kaszkowiec przeniesie cię w świat smaków dzieciństwa za sprawą kaszy manny i...
Odsłon: 1914
Pierogi ruskie zrobione są z nadzieniem ziemniaczano - serowym doprawionym so...
Odsłon: 112
Dziś przychodzę do Was z obiecanym przepisem na pyszny sernik z brzoskwiniami...
Odsłon: 212
Kaszkowiec przeniesie cię w świat smaków dzieciństwa za sprawą kaszy manny i...
Odsłon: 1914
Składniki
Umytego i osuszonego kurczaka kroimy w kostkę i obsypujemy solą, czarnym pieprzem i odrobiną curry - odstawiamy. Pora kroimy w kostkę i podsmażamy na oleju rzepakowym. Gdy ten delikatnie zmięknie, dodajemy kurczaka i delikatnie go podsmażamy. Następnie dodajemy 2 łyżeczki curry, pieprz cayenne, sos sojowy, pokrojoną natkę pietruszki, zalewamy wszystko około 200 ml wody i dusimy pod przykryciem około 10 minut.
Po tym czasie, gdy woda odparuje, a całość nabierze miękkości, dodajemy jogurt naturalny, mleko, przeciśnięte przez praskę ząbki czosnku, mieszamy i jeszcze chwilę dusimy. Na sam koniec całość doprawiamy cukrem trzcinowym, świeżo zmielonym pieprzem i w razie konieczności dosalamy. Kurczaka w sosie porowym podajemy z ryżem lub kaszą Bulgur. Życzę smacznego! :)