Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kurczak w stylu Indyjskim. Kawałki z piersi kurczaka w pomidorowym, aromatycznym sosie curry.
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3779
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 622
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3815
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 385
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 715
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3779
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 622
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3815
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 385
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 715
Składniki
Przed rozpoczęciem musimy się zdecydować. Korzystamy z gotowego 'curry' kupionego w sklepie, lubi przyrządzamy je sami. Ze względu na niebiański, wyjątkowo zmysłowy aromat i smak polecam drugą opcję. Taka mieszanka posłuży nam na dłużej i zaimponujemy gościom. Gwarantuję. Jeśli już decydujecie się kupić curry, szukajcie w sklepach ekologicznych. Przepis na curry: -1 łyżeczka kurkumy, -1 łyżeczka cynamonu, -1 łyżeczka kardamonu mielonego, -1 łyżeczka zmielonych goździków, -1 łyżeczka kminu rzymskiego, -1 łyżeczka zmielonego czosnku w przyprawie, -1 łyżeczka zmielonego kminku, Tak, tak wiem bardzo dużo, ale gwarantuję Wam niezapomniane przeżycia smakowo-zapachowe. Taką oto miksturą nacieramy pokrojonego w kostkę kurczaka, przykrywamy folią i chowamy do lodówki. Kurczaka zostawiamy na 15-20min.
Rozgrzewamy patelnię, dodajemy odrobinę oliwy i wrzucamy pokrojoną cebulę. Przykrywamy i dusimy na małym ogniu przez 3 minuty.
Starannie usuwamy cebulę z patelni do jakiegoś naczynia i przykrywamy, aby utrzymać ciepło. Na tej samej patelni, dodajemy więcej oliwy, jeśli potrzeba i smażymy kurczaka. Smażymy na małym ogniu przez 3 minuty, ciągle mieszając.
Dodajemy cebulę i mieszamy razem z kurczakiem. Smażymy przez kolejne 2-3 minuty.
Dodajemy zawartość puszki z pomidorami bezpośrednio do smażonego kurczaka. Wszystko ładnie mieszamy. Próbujemy. Możemy dodać więcej curry, lub ostrej papryki/pieprzu jeśli chcemy nasze curry ostrzejsze.
Podać z arabskim chlebkiem oraz łyżką jogurtu naturalnego.