Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia: 10-03-2008
Chińszczyzna w polskich warunkach :-)))
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 474
Polecam. Zawsze szybko znika ze stołu.
Odsłon: 308
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 474
Polecam. Zawsze szybko znika ze stołu.
Odsłon: 308
Składniki
Pierś z kurczaka pokroić w dużą kostkę. Do miski wycisnąć 2 ząbki czosnku, dosypać 1 łyżkę curry, jogurt naturalny, musztardę i sok z cytryny. Doprawić pieprzem i solą. Odstawić do lodówki. Na patelni rozgrzać oliwę i wrzucic połowę cebuli pokrojonej w kosteczkę. Gdy się zeszkli dodać ananasa a następnie kurczaka i smażyć ok. 7 min. Po usmażeniu całość przełożyc do miseczki i przykryć pokrywką. Patelnię wymyć i ponownie rozgrzać na niej oliwę dorzucając 2 połówkę cebuli. Gdy się zeszkli wsypać ryż /surowy/ i wszystko zamieszać. Gdy ryż nieznacznie zmieni kolor dołożyć 1 ząbek czosnku /rozgnieciony/, resztę curry, dolać wino i rozpuszczony w 3/4 litra wody bulion. Przykryć szczelnie przykrywką i czekać aż ryż zmięknie, w razie potrzeby podlewając wodą. Na koniec dołożyć kurczaka z ananasem, łyżkę masła, tabasco i wszystko dokładnie wymieszać.