Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jeśli po świątecznych pysznościach macie ochotę na coś lżejszego i zdrowszego to mam dla Was idealną propozycję. Zapraszam na wyrazistą w smaku pierś z kurczaka z mnóstwem warzyw i mało kalorycznym ryżem. Z pewnością zasmakuje również dzieciom.
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 360
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1962
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3922
W internecie krąży mnóstwo przepisów na śliwkę w czekoladzie , ale ta jest n...
Odsłon: 3795
Kto lubi a kto nienawidzi? z doświadczenia wiem że dla większości jest to zmo...
Odsłon: 546
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 360
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1962
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3922
W internecie krąży mnóstwo przepisów na śliwkę w czekoladzie , ale ta jest n...
Odsłon: 3795
Kto lubi a kto nienawidzi? z doświadczenia wiem że dla większości jest to zmo...
Odsłon: 546
Składniki
Pierś z kurczaka umyć i osuszyć, a następnie pokroić w kostkę. Obie cebulę pokroić w drobną kosteczkę, czosnek przecisnąć przez praskę. Mięso zamarynować, a więc dodać cebulę, czosnek, przyprawy (curry, paprykę słodką i ostrą), doprawić solą i pieprzem i olej. Wszystko dokładnie wymieszać, przykryć i marynować przez kilka godzin.
Ryż ugotować z solą wg. opisu na opakowaniu. Warzywa dokładnie umyć. Pomidory sparzyć wrzątkiem, a następnie obrać i pokroić w kostkę. Paprykę czerwoną i żółtą oraz cukinię również pokroić w kostkę. Na rozgrzaną patelnie wrzucić zamarynowane mięso i podsmażyć przez kilka minut. Następnie dodać papryki, po ok. 10 minutach dodać cukinię, a po chwili pomidory. Całość smażyć na małym ogniu. Doprawić solą i pieprzem.
Na rozgrzaną patelnie wrzucić zamarynowane mięso i podsmażyć przez kilka minut. Następnie dodać papryki, po ok. 10 minutach dodać cukinię, a po chwili pomidory. Całość smażyć na małym ogniu. Doprawić solą i pieprzem.
Tuż przed końcem smażenia mięsa i kurczaka, dodać ugotowany ryż. Całość bardzo dokładnie wymieszać i chwilę razem podsmażyć. Ważne, aby nie rozgotować warzyw.
Smacznego :)