Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jeśli po świątecznych pysznościach macie ochotę na coś lżejszego i zdrowszego to mam dla Was idealną propozycję. Zapraszam na wyrazistą w smaku pierś z kurczaka z mnóstwem warzyw i mało kalorycznym ryżem. Z pewnością zasmakuje również dzieciom.
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 7555
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 196
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 2314
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 521
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 7555
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 196
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 2314
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 521
Składniki
Pierś z kurczaka umyć i osuszyć, a następnie pokroić w kostkę. Obie cebulę pokroić w drobną kosteczkę, czosnek przecisnąć przez praskę. Mięso zamarynować, a więc dodać cebulę, czosnek, przyprawy (curry, paprykę słodką i ostrą), doprawić solą i pieprzem i olej. Wszystko dokładnie wymieszać, przykryć i marynować przez kilka godzin.
Ryż ugotować z solą wg. opisu na opakowaniu. Warzywa dokładnie umyć. Pomidory sparzyć wrzątkiem, a następnie obrać i pokroić w kostkę. Paprykę czerwoną i żółtą oraz cukinię również pokroić w kostkę. Na rozgrzaną patelnie wrzucić zamarynowane mięso i podsmażyć przez kilka minut. Następnie dodać papryki, po ok. 10 minutach dodać cukinię, a po chwili pomidory. Całość smażyć na małym ogniu. Doprawić solą i pieprzem.
Na rozgrzaną patelnie wrzucić zamarynowane mięso i podsmażyć przez kilka minut. Następnie dodać papryki, po ok. 10 minutach dodać cukinię, a po chwili pomidory. Całość smażyć na małym ogniu. Doprawić solą i pieprzem.
Tuż przed końcem smażenia mięsa i kurczaka, dodać ugotowany ryż. Całość bardzo dokładnie wymieszać i chwilę razem podsmażyć. Ważne, aby nie rozgotować warzyw.
Smacznego :)