Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Niedrogi i smaczny obiad na bazie mięsa z kurczaka. Drób w zupełnie innej odsłonie.
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3824
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 631
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3827
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 396
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 750
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3824
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 631
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3827
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 396
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 750
Składniki
Piersi z kurczaka zalewamy sokiem z połowy cytryny doprawiamy pieprzem i solą i odstawiamy na 15 minut do lodówki. Seler i ziemniaki obieramy i kroimy w drobna kostkę. Podsmażamy na maśle do miękkości. Doprawiamy pieprzem i solą. Dodajemy szklankę wody i dusimy aż się zaczną rozpadać. W tym czasie na oliwie z oliwek smażymy na rumiany kolor piersi z kurczaka. Pod koniec smażenia wyciskamy na patelnię sok z połowy cytryny. Rozgotowany seler miksujemy na gładką masę. Jeśli całość jest zbyt rzadka odparowujemy na małym ogniu intensywnie mieszając. Puree przed podaniem doprawiamy pieprzem i solą. Przechwytywanie Na tłuszcz ze smażenia kurczaka wrzucamy pomidory z puszki, doprawiamy solą i pieprzem i smażymy około 3 minut. Na koniec dodajemy drobno posiekaną natkę pietruszki.