Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Niedrogi i smaczny obiad na bazie mięsa z kurczaka. Drób w zupełnie innej odsłonie.
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 174
Prosta do przygotowania sałatka, idealna na różne okazje. Jest smaczna i kolo...
Odsłon: 3917
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 314
Idealne ciasto na rodzinne imprezy i święta, oczywiście dla dorosłych. Cisto...
Odsłon: 786
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 174
Prosta do przygotowania sałatka, idealna na różne okazje. Jest smaczna i kolo...
Odsłon: 3917
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 314
Idealne ciasto na rodzinne imprezy i święta, oczywiście dla dorosłych. Cisto...
Odsłon: 786
Składniki
Piersi z kurczaka zalewamy sokiem z połowy cytryny doprawiamy pieprzem i solą i odstawiamy na 15 minut do lodówki. Seler i ziemniaki obieramy i kroimy w drobna kostkę. Podsmażamy na maśle do miękkości. Doprawiamy pieprzem i solą. Dodajemy szklankę wody i dusimy aż się zaczną rozpadać. W tym czasie na oliwie z oliwek smażymy na rumiany kolor piersi z kurczaka. Pod koniec smażenia wyciskamy na patelnię sok z połowy cytryny. Rozgotowany seler miksujemy na gładką masę. Jeśli całość jest zbyt rzadka odparowujemy na małym ogniu intensywnie mieszając. Puree przed podaniem doprawiamy pieprzem i solą. Przechwytywanie Na tłuszcz ze smażenia kurczaka wrzucamy pomidory z puszki, doprawiamy solą i pieprzem i smażymy około 3 minut. Na koniec dodajemy drobno posiekaną natkę pietruszki.