Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Świetny pomysł na kurczaka, ale też alternatywa dla tradycyjnego gulaszu, ponieważ z dodatkiem jabłek i cydru równie dobrze smakuje łopatka wieprzowa lub szynka.
Przepis dnia
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 4130
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 416314
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2846
Przepis dnia
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 4130
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 416314
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2846
Składniki
Mięso umyj, osusz papierowym ręcznikiem i pokrój w mniejsze części. przypraw solą i pieprzem, podsmaż na oleju, po czym odstaw na bok.
Na tej samej patelni podsmaż pokrojoną w kostkę (lub jeśli wolisz w piórka) cebulę, dodaj pokrojone w ósemki lub półplasterki jabłka i smaż przez chwilę, po czym wlej cydr.
Na patelnię przełóż mięso z kurczaka, przykryj i duś przez chwilę, aż cydr nieco odparuje,a mięso zmięknie. Jabłka nie powinny się rozpadać. Przypraw do smaku solą i pieprzem.