Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Świetny pomysł na kurczaka, ale też alternatywa dla tradycyjnego gulaszu, ponieważ z dodatkiem jabłek i cydru równie dobrze smakuje łopatka wieprzowa lub szynka.
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 2242
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 3312
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1357
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 2113
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 2242
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 3312
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1357
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 2113
Składniki
Mięso umyj, osusz papierowym ręcznikiem i pokrój w mniejsze części. przypraw solą i pieprzem, podsmaż na oleju, po czym odstaw na bok.
Na tej samej patelni podsmaż pokrojoną w kostkę (lub jeśli wolisz w piórka) cebulę, dodaj pokrojone w ósemki lub półplasterki jabłka i smaż przez chwilę, po czym wlej cydr.
Na patelnię przełóż mięso z kurczaka, przykryj i duś przez chwilę, aż cydr nieco odparuje,a mięso zmięknie. Jabłka nie powinny się rozpadać. Przypraw do smaku solą i pieprzem.