Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne i soczyste mięso kurczaka z wyrazistymi dodatkami.
rękaw do pieczenia, sznurek, tarka ziemniaczana
Świetna do grilla lub do pracy
Odsłon: 145
Fantastyczna rybka, przy której pracy jest niewiele, a efekt smakowy jest bar...
Odsłon: 71
To przepis na wyjątkowe krokiety wiosenne. Wystarczą ci ugotowane placki i fa...
Odsłon: 204
Świetna do grilla lub do pracy
Odsłon: 145
Fantastyczna rybka, przy której pracy jest niewiele, a efekt smakowy jest bar...
Odsłon: 71
To przepis na wyjątkowe krokiety wiosenne. Wystarczą ci ugotowane placki i fa...
Odsłon: 204
Składniki
Opłukanego i osuszonego kurczaka należy natrzeć solą, chili, i startą na oczku ziemniaczanym cebulą.
1/3 dyni pokrojoną w kostkę można skropić octem balsamicznym i miodem i posolić i włożyć do tuszki. Reszta dyni pójdzie pod kurczaka, przejdzie smakami i doda wilgotności mięsu. Dla soczystości piekłam w rękawie do pieczenia na warstwie dyni, około 1,5 h.
Po tym czasie można rozciąć rękaw i posmarować kurczaka miodem wymieszanym z octem balsamicznym i podpiec do zrumienienia 10-15 minut.
Smacznego :)