Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne i soczyste mięso kurczaka z wyrazistymi dodatkami.
rękaw do pieczenia, sznurek, tarka ziemniaczana
Na dzisiejszą zapiekankę miałam trochę grzybów, ziemniaków, kalafiora i kiełb...
Odsłon: 31
filet z kurczaka z słodko pikantnym sosie - szybkie, proste i bardzo aromatyc...
Odsłon: 35
Przepyszny sernik na wzór tych idealnych z kawiarni. Goście będą pytać, gdzie...
Odsłon: 33
Smażone pączki z dziurką to ciekawa alternatywa na Tłusty Czwartek. Nie wymag...
Odsłon: 2048
Na dzisiejszą zapiekankę miałam trochę grzybów, ziemniaków, kalafiora i kiełb...
Odsłon: 31
filet z kurczaka z słodko pikantnym sosie - szybkie, proste i bardzo aromatyc...
Odsłon: 35
Przepyszny sernik na wzór tych idealnych z kawiarni. Goście będą pytać, gdzie...
Odsłon: 33
Smażone pączki z dziurką to ciekawa alternatywa na Tłusty Czwartek. Nie wymag...
Odsłon: 2048
Składniki
Opłukanego i osuszonego kurczaka należy natrzeć solą, chili, i startą na oczku ziemniaczanym cebulą.
1/3 dyni pokrojoną w kostkę można skropić octem balsamicznym i miodem i posolić i włożyć do tuszki. Reszta dyni pójdzie pod kurczaka, przejdzie smakami i doda wilgotności mięsu. Dla soczystości piekłam w rękawie do pieczenia na warstwie dyni, około 1,5 h.
Po tym czasie można rozciąć rękaw i posmarować kurczaka miodem wymieszanym z octem balsamicznym i podpiec do zrumienienia 10-15 minut.
Smacznego :)