Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne i soczyste mięso kurczaka z wyrazistymi dodatkami.
rękaw do pieczenia, sznurek, tarka ziemniaczana
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10615
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6129
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5346
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12995
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4750
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10615
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6129
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5346
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12995
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4750
Składniki
Opłukanego i osuszonego kurczaka należy natrzeć solą, chili, i startą na oczku ziemniaczanym cebulą.
1/3 dyni pokrojoną w kostkę można skropić octem balsamicznym i miodem i posolić i włożyć do tuszki. Reszta dyni pójdzie pod kurczaka, przejdzie smakami i doda wilgotności mięsu. Dla soczystości piekłam w rękawie do pieczenia na warstwie dyni, około 1,5 h.
Po tym czasie można rozciąć rękaw i posmarować kurczaka miodem wymieszanym z octem balsamicznym i podpiec do zrumienienia 10-15 minut.
Smacznego :)