Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Danie smaczne, choć zbyt mączne jak dla mnie. Popularne w USA, w Chinach raczej niekoniecznie…
Najpopularniejsze pierogi z mięsem w kuchni polskiej, czyli mięso z rosołu, t...
Odsłon: 648
Bardzo szybki tort bezowy z gotowych blatów z kremem mascarpone i ulubionymi...
Odsłon: 130
Zapiekany ser camembert w cieście chlebowym. Najlepiej jeść zaraz po wyjęciu...
Odsłon: 190
Najpopularniejsze pierogi z mięsem w kuchni polskiej, czyli mięso z rosołu, t...
Odsłon: 648
Bardzo szybki tort bezowy z gotowych blatów z kremem mascarpone i ulubionymi...
Odsłon: 130
Zapiekany ser camembert w cieście chlebowym. Najlepiej jeść zaraz po wyjęciu...
Odsłon: 190
Składniki
Kurczaka marynujemy 15 minut w occie ryżowym i soli. W międzyczasie w osobnym naczyniu łączymy składniki sosu i odstawiamy na bok.
Na patelni lub w woku rozgrzewamy olej do smażenia, kurczaka otaczamy w 4 łyżkach mąki i smażymy na głębokim oleju aż będzie brązowy. Zdejmujemy z ognia i osuszamy na papierowym ręczniku.
Wok , patelnie czyścimy i rozgrzewamy na niej 1 łyżkę oleju. Smażymy imbir, czosnek i czyli przez około 1,5 minuty. Następnie dodajemy do woka przygotowany wcześniej sos. kiedy zacznie się gotować, dodajemy usmażonego kurczaka, mieszamy chwilę na patelni.
Na koniec dodajemy dymkę i podajemy natychmiast.