Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Propozycja dania obiadowego.
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 3495
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 504
Tradycyjna, wyjątkowa śląska zupa, która jest zdrowa, pełna smaku i sycąca, i...
Odsłon: 321
Przepis dnia
Dzisiaj zapraszam na kawałki kurczaka skąpane w sosie śmietankowym z dodatkie...
Odsłon: 7135
Lekki krem ogórkowy z pewnością sprawdzi się na te letnie upały (oby kilka dn...
Odsłon: 417
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 3495
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 504
Tradycyjna, wyjątkowa śląska zupa, która jest zdrowa, pełna smaku i sycąca, i...
Odsłon: 321
Przepis dnia
Dzisiaj zapraszam na kawałki kurczaka skąpane w sosie śmietankowym z dodatkie...
Odsłon: 7135
Lekki krem ogórkowy z pewnością sprawdzi się na te letnie upały (oby kilka dn...
Odsłon: 417
Składniki
Filet z kurczaka oczyścić, poporcjować, umyć, osuszyć papierowymi ręcznikami i lekko rozbić. Posmarować lekko olejem spod pomidorów i oprószyć przyprawą. Zostawić w lodówce na 20 min. Można usmażyć na patelni na oleju rzepakowym, albo jak ten, grillowć na patelni. Umyte, osuszone i pokrojone na mniejsze kawałki liście jarmużu przesmażyć na oleju spod pomidorów. Po kilku minutach wolnego smażenia dodać pokrojone suszone pomidory z żurawiną. Smażyć jeszcze chwilę. Posolić do smaku. Na suchej patelni uprażyć pestki słonecznika. Na talerzu ułożyć grillowanego kurczaka, przesmażony jarmuż i wszystko posypać pestkami słonecznika. Smacznego.