Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Propozycja dania obiadowego.
Polecam.
Odsłon: 182
Golonki z indyka, podane w pikantnej marynacie w stylu kuchni tex-mex (na baz...
Odsłon: 65
Bardzo szybka, bardzo smaczna i bardzo prosta potrawa. Warto spróbować zrobić...
Odsłon: 591
Polecam.
Odsłon: 182
Golonki z indyka, podane w pikantnej marynacie w stylu kuchni tex-mex (na baz...
Odsłon: 65
Bardzo szybka, bardzo smaczna i bardzo prosta potrawa. Warto spróbować zrobić...
Odsłon: 591
Składniki
Filet z kurczaka oczyścić, poporcjować, umyć, osuszyć papierowymi ręcznikami i lekko rozbić. Posmarować lekko olejem spod pomidorów i oprószyć przyprawą. Zostawić w lodówce na 20 min. Można usmażyć na patelni na oleju rzepakowym, albo jak ten, grillowć na patelni. Umyte, osuszone i pokrojone na mniejsze kawałki liście jarmużu przesmażyć na oleju spod pomidorów. Po kilku minutach wolnego smażenia dodać pokrojone suszone pomidory z żurawiną. Smażyć jeszcze chwilę. Posolić do smaku. Na suchej patelni uprażyć pestki słonecznika. Na talerzu ułożyć grillowanego kurczaka, przesmażony jarmuż i wszystko posypać pestkami słonecznika. Smacznego.