Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Chyba najlepszy kurczak, jakiego jadałam. Niezwykle chrupiąca panierka i mięciutkie, delikatne mięso w środku. Taki obiad mogłabym jeść niemal codziennie. Sekret smaku tkwi w jednym składniku - panko. Zastąpiłam nim tradycyjną bułkę tartą. Jest to nic innego jak grubo mielone pszenne pieczywo. Panko możemy dostać w dużych sieciach supermarketów lub w sklepie z orientalną żywnością. Jeśli nie macie jednak czasu na poszukiwania, warto przygotować ją samodzielnie z rozdrobnionego czerstwego chleba tostowego bez skórki, który wysuszycie np. w piekarniku.
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 216
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 782
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 914
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 125
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2811
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 216
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 782
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 914
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 125
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2811
Składniki
Kurczaka płuczemy pod bieżącą wodą, dzielimy na kotlety. Mięso przyprawiamy solą i pieprzem.
Do miski wbijamy jajko i roztrzepujemy je widelcem. Do jednego głębokiego talerza wsypujemy mąkę, do drugiego - panierkę panko.
Filety z piersi kurczaka obtaczamy w mące, następnie moczymy w jajku i przekładamy do panierki panko.
Kurczaka katsu smażmy na dobrze rozgrzanej patelni na złoty kolor (po około 2-3 min z każdej strony).
Usmażonego kurczaka kastu podajemy z ulubionymi dodatkami. U mnie najczęściej występuje na talerzu z ryżem i lekką sałatką.