Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Poznaj genialny patent Ewy Wachowicz na przygotowanie niezwykle soczystego kurczaka z pyszną chrupiącą skórką. Kluczem do sukcesu jest nie tylko odpowiednio doprawione masło, ale także sposób, w jaki należy je rozsmarować na mięsie. Przepis pochodzi z 506. odcinka programu "Ewa gotuje".
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 7873
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 297
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 3115
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 595
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 7873
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 297
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 3115
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 595
Składniki
Czosnek przecisnąć przez praskę do moździerza. Wsypać paprykę. Przyprawić solą i pieprzem. Dodać masło i posiekaną natkę pietruszki. Dobrze rozetrzeć.
Używając rąk delikatnie oddzielić skórę od mięsa kurczaka. W powstałą w ten sposób przestrzeń nałożyć masło z przyprawami. Rozsmarować. Trochę masła dać do środka.
Kurczaka natrzeć też z zewnątrz, ale tym razem masłem bez dodatków. Oprószyć solą, pieprzem i papryką.
Nóżki związać. Kurczaka przełożyć do naczynia żaroodpornego natłuszczonego masłem i wyłożonego plastrami cebuli.
Piec przez 1 ½ godziny w temp. 180 st. C.