Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Czekoladowy ( ale nie słodki ) sos mole pochodzi z kuchni meksykańskiej. W połączeniu z mięsem drobiowym doskonale się sprawdza.
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 2928
Polecam na kolację. Nie tylko wegetarianie będą zadowoleni.
Odsłon: 6517
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 2928
Polecam na kolację. Nie tylko wegetarianie będą zadowoleni.
Odsłon: 6517
Składniki
Na patelni rozgrzałem oliwę. Podsmażyłem posiekaną dymkę i czosnek. Dodałem koncentrat pomidorowy i rodzynki, wymieszałem, chwilę smażyłem. Dodałem goździki, kakao, kunimi i chili, dolałem tyle wody, aby powstał gęsty sos.
Mięso ułożyłem w brytfannie, zalałem sosem, piekłem godzinę w temperaturze 180 stopni C. z ryżem i surówką.