Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 227
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 962
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 4048
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 227
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 962
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 4048
Składniki
Kurczaka dokładnie umyć, natrzeć przyprawami, dodać do środka czosnek (na wierzchu się spali i będzie gorzki) i odstawić na godzinę. Butelkę zanurzyć na chwilę w wodzie i usunąć etykietę. Otworzyć piwo i nadziać kurczaka na butelkę tak, by jej szyjka wyszła przez szyję kurczaka. Blaszkę z kurczakiem wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piec ok. 1,5h. Dzięki parującemu z butelki piwu kurczak będzie cudownie soczysty.