Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10477
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336806
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 4444
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 424071
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10477
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336806
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 4444
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 424071
Składniki
Kurczaka dokładnie umyć, natrzeć przyprawami, dodać do środka czosnek (na wierzchu się spali i będzie gorzki) i odstawić na godzinę. Butelkę zanurzyć na chwilę w wodzie i usunąć etykietę. Otworzyć piwo i nadziać kurczaka na butelkę tak, by jej szyjka wyszła przez szyję kurczaka. Blaszkę z kurczakiem wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piec ok. 1,5h. Dzięki parującemu z butelki piwu kurczak będzie cudownie soczysty.