Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 5074
Polecam. Pyszna, rozgrzewająca zupa. Pełna smaków, aromatów.
Odsłon: 3316
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 5074
Polecam. Pyszna, rozgrzewająca zupa. Pełna smaków, aromatów.
Odsłon: 3316
Składniki
Kurczaka dokładnie umyć, natrzeć przyprawami, dodać do środka czosnek (na wierzchu się spali i będzie gorzki) i odstawić na godzinę. Butelkę zanurzyć na chwilę w wodzie i usunąć etykietę. Otworzyć piwo i nadziać kurczaka na butelkę tak, by jej szyjka wyszła przez szyję kurczaka. Blaszkę z kurczakiem wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piec ok. 1,5h. Dzięki parującemu z butelki piwu kurczak będzie cudownie soczysty.