Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo proste i bardzo smaczne.
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 198
Pieczona pierś gęsia z sosem czereśniowym i surówką z czerwonej kapusty.
Odsłon: 2210
Pieczona dynia z mięsem i warzywami. Niesamowicie efektowne, aromatyczne i so...
Odsłon: 965
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 198
Pieczona pierś gęsia z sosem czereśniowym i surówką z czerwonej kapusty.
Odsłon: 2210
Pieczona dynia z mięsem i warzywami. Niesamowicie efektowne, aromatyczne i so...
Odsłon: 965
Składniki
Umytego kurczaka posypać przyprawami i odstawić w chłodne miejsce (najlepiej na noc) lub kilka godzin (w temperaturze pokojowej).
Tak przygotowanego kurczaka osadzamy na specjalnym naczyniu żaroodpornym lub butelce po piwie napełnionej wodą.
W zależności od wagi kurczęcia pieczemy w piekarniku ok. 1,5 godziny w temperaturze 180-200 stopni. Gotowego kurczaka podzielić na porcje. Podawać z ryżem, ziemniakami, frytkami i dowolną surówką.