Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo proste i bardzo smaczne.
Szybka sałatka którą przygotujesz w kilka chwil idealna do obiadu lub na kola...
Odsłon: 274
Dziś przychodzę do Was z propozycją na ciasto, które uwielbiam. Ciasto jest k...
Odsłon: 978
Wciąż przepyszny ale lżejszy.
Odsłon: 305
Kurczak po bałkańsku to pyszne i proste w przygotowaniu danie które jadłam pi...
Odsłon: 755
Pyszny jabłecznik upieczony na kruchym cieście z jabłkami antonówka, cynamone...
Odsłon: 378
Szybka sałatka którą przygotujesz w kilka chwil idealna do obiadu lub na kola...
Odsłon: 274
Dziś przychodzę do Was z propozycją na ciasto, które uwielbiam. Ciasto jest k...
Odsłon: 978
Wciąż przepyszny ale lżejszy.
Odsłon: 305
Kurczak po bałkańsku to pyszne i proste w przygotowaniu danie które jadłam pi...
Odsłon: 755
Pyszny jabłecznik upieczony na kruchym cieście z jabłkami antonówka, cynamone...
Odsłon: 378
Składniki
Umytego kurczaka posypać przyprawami i odstawić w chłodne miejsce (najlepiej na noc) lub kilka godzin (w temperaturze pokojowej).
Tak przygotowanego kurczaka osadzamy na specjalnym naczyniu żaroodpornym lub butelce po piwie napełnionej wodą.
W zależności od wagi kurczęcia pieczemy w piekarniku ok. 1,5 godziny w temperaturze 180-200 stopni. Gotowego kurczaka podzielić na porcje. Podawać z ryżem, ziemniakami, frytkami i dowolną surówką.