Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo proste i bardzo smaczne.
Propozycja na salsę wzbogaconą o pistacje.
Odsłon: 107
Propozycja na pikantne krewetki, które można podać z salsą, ulubionymi sałatk...
Odsłon: 180
Kurczak w sosie paprykowym to bardzo aromatyczne danie o intensywnie paprykow...
Odsłon: 26664
Propozycja na salsę wzbogaconą o pistacje.
Odsłon: 107
Propozycja na pikantne krewetki, które można podać z salsą, ulubionymi sałatk...
Odsłon: 180
Kurczak w sosie paprykowym to bardzo aromatyczne danie o intensywnie paprykow...
Odsłon: 26664
Składniki
Umytego kurczaka posypać przyprawami i odstawić w chłodne miejsce (najlepiej na noc) lub kilka godzin (w temperaturze pokojowej).
Tak przygotowanego kurczaka osadzamy na specjalnym naczyniu żaroodpornym lub butelce po piwie napełnionej wodą.
W zależności od wagi kurczęcia pieczemy w piekarniku ok. 1,5 godziny w temperaturze 180-200 stopni. Gotowego kurczaka podzielić na porcje. Podawać z ryżem, ziemniakami, frytkami i dowolną surówką.