Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo proste i bardzo smaczne.
Wspaniałe świąteczne danie.
Odsłon: 51
Dzisiaj kruche, mięciutkie i aromatyczne mięsko jakim jest karkówka (plastry)...
Odsłon: 647
Sałatka z tofu z dodatkiem świeżych warzyw to prawdziwy rarytas dla każdego w...
Odsłon: 1621
Ulubiona wędlina z kaczki.
Odsłon: 350
Wspaniałe świąteczne danie.
Odsłon: 51
Dzisiaj kruche, mięciutkie i aromatyczne mięsko jakim jest karkówka (plastry)...
Odsłon: 647
Sałatka z tofu z dodatkiem świeżych warzyw to prawdziwy rarytas dla każdego w...
Odsłon: 1621
Ulubiona wędlina z kaczki.
Odsłon: 350
Składniki
Umytego kurczaka posypać przyprawami i odstawić w chłodne miejsce (najlepiej na noc) lub kilka godzin (w temperaturze pokojowej).
Tak przygotowanego kurczaka osadzamy na specjalnym naczyniu żaroodpornym lub butelce po piwie napełnionej wodą.
W zależności od wagi kurczęcia pieczemy w piekarniku ok. 1,5 godziny w temperaturze 180-200 stopni. Gotowego kurczaka podzielić na porcje. Podawać z ryżem, ziemniakami, frytkami i dowolną surówką.