Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kurczak tak przygotowany jest pyszny. Na słodko, ale z nutą czosnku i imbiru. Można podać np. z ryżem.
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 34
Czebureki-chrupiące i rumiane pierogi z soczystym mięsnym farszem. Danie z k...
Odsłon: 134
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 184
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 34
Czebureki-chrupiące i rumiane pierogi z soczystym mięsnym farszem. Danie z k...
Odsłon: 134
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 184
Składniki
Mięso oczyścić, umyć i osuszyć. Pokroić w grubą kostkę. W salaterce wymieszać sos sojowy z miodem, sokiem z cytryny, łyżką imbiru, czosnkiem przeciśniętym przez praskę. Dodać mięso, wymieszać i pozostawić w lodówce na ok. 20 min. Banany obrać ze skórki i pokroić w kawałki ok. 2 cm. Mango obrać, wykroić pestkę. Pokroić na mniejsze kawałki. Na patelni rozgrzać olej rzepakowy i przełożyć mięso z całą zawartością salaterki. Smażyć na wolnym ogniu ok. 20 minut i mieszać od czasu do czasu. Jak ubędzie wyraźnie sosu to dodać banany i mango. Smażyć, mieszać kolejne kilka minut. Owoce nie mogą się rozpaść. Przed podaniem posypać sezamem uprażonym na suchej patelni. Smacznego.