Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kurczak tak przygotowany jest pyszny. Na słodko, ale z nutą czosnku i imbiru. Można podać np. z ryżem.
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2324
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4419
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1378
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 346
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2324
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4419
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1378
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 346
Składniki
Mięso oczyścić, umyć i osuszyć. Pokroić w grubą kostkę. W salaterce wymieszać sos sojowy z miodem, sokiem z cytryny, łyżką imbiru, czosnkiem przeciśniętym przez praskę. Dodać mięso, wymieszać i pozostawić w lodówce na ok. 20 min. Banany obrać ze skórki i pokroić w kawałki ok. 2 cm. Mango obrać, wykroić pestkę. Pokroić na mniejsze kawałki. Na patelni rozgrzać olej rzepakowy i przełożyć mięso z całą zawartością salaterki. Smażyć na wolnym ogniu ok. 20 minut i mieszać od czasu do czasu. Jak ubędzie wyraźnie sosu to dodać banany i mango. Smażyć, mieszać kolejne kilka minut. Owoce nie mogą się rozpaść. Przed podaniem posypać sezamem uprażonym na suchej patelni. Smacznego.