Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kurczak tak przygotowany jest pyszny. Na słodko, ale z nutą czosnku i imbiru. Można podać np. z ryżem.
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1821
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1582
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1541
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 2026
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1821
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1582
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1541
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 2026
Składniki
Mięso oczyścić, umyć i osuszyć. Pokroić w grubą kostkę. W salaterce wymieszać sos sojowy z miodem, sokiem z cytryny, łyżką imbiru, czosnkiem przeciśniętym przez praskę. Dodać mięso, wymieszać i pozostawić w lodówce na ok. 20 min. Banany obrać ze skórki i pokroić w kawałki ok. 2 cm. Mango obrać, wykroić pestkę. Pokroić na mniejsze kawałki. Na patelni rozgrzać olej rzepakowy i przełożyć mięso z całą zawartością salaterki. Smażyć na wolnym ogniu ok. 20 minut i mieszać od czasu do czasu. Jak ubędzie wyraźnie sosu to dodać banany i mango. Smażyć, mieszać kolejne kilka minut. Owoce nie mogą się rozpaść. Przed podaniem posypać sezamem uprażonym na suchej patelni. Smacznego.