Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia: 24-04-2011
Życzę smacznego opłaca się spróbować.
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 1429
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1118
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 2169
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 1429
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1118
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 2169
Składniki
► Cebulę pokroić w ósemki, część czosnku obrać i przekroić wzdłuż na pół. Piekarnik grill nagrzać do 200C na dno naczynia żaroodpornego ułożyć cebulę i część czosnku. ► Nóżki umyć, osuszyć, szpikujemy resztą czosnku i każdą wysmarować 1 łyżką oleju, oprószyć solą i pod skórkę włożyć po 1 płaskiej łyżce serka oraz kawałek rozmarynu. Udka ułożyć na cebuli, wstawić do nagrzanego piekarnika w środkowej jego części i piec bez przykrycia przez około 60 - 70 minut w temperaturze 200C. ► Ja piekłem wpierw przez 50 minut, następnie zostawiłem jeszcze udka w stygnącym, zamkniętym piekarniku na kolejne 15 minut. Sprawdzić widelcem czy mięso odchodzi już kości i polać udka powstałym sosem z dna naczynia żaroodpornego.