Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia: 24-04-2011
Życzę smacznego opłaca się spróbować.
Nieskomplikowany torcik, jest prosty, dość szybki w wykonaniu (nie licząc cza...
Odsłon: 22
Seler często pomijany jest w diecie, a ma on w sobie dużo wapnia i potasu, za...
Odsłon: 18
Przepis dnia
Pyszna surówka z białej kapusty, ogórków kiszonych i gruntowych, czerwonej ce...
Odsłon: 21656
Pomysł na letni obiad do przygotowania w kilka minut. Ziemniaczki, śmietanka...
Odsłon: 80
Nieskomplikowany torcik, jest prosty, dość szybki w wykonaniu (nie licząc cza...
Odsłon: 22
Seler często pomijany jest w diecie, a ma on w sobie dużo wapnia i potasu, za...
Odsłon: 18
Przepis dnia
Pyszna surówka z białej kapusty, ogórków kiszonych i gruntowych, czerwonej ce...
Odsłon: 21656
Pomysł na letni obiad do przygotowania w kilka minut. Ziemniaczki, śmietanka...
Odsłon: 80
Składniki
► Cebulę pokroić w ósemki, część czosnku obrać i przekroić wzdłuż na pół. Piekarnik grill nagrzać do 200C na dno naczynia żaroodpornego ułożyć cebulę i część czosnku. ► Nóżki umyć, osuszyć, szpikujemy resztą czosnku i każdą wysmarować 1 łyżką oleju, oprószyć solą i pod skórkę włożyć po 1 płaskiej łyżce serka oraz kawałek rozmarynu. Udka ułożyć na cebuli, wstawić do nagrzanego piekarnika w środkowej jego części i piec bez przykrycia przez około 60 - 70 minut w temperaturze 200C. ► Ja piekłem wpierw przez 50 minut, następnie zostawiłem jeszcze udka w stygnącym, zamkniętym piekarniku na kolejne 15 minut. Sprawdzić widelcem czy mięso odchodzi już kości i polać udka powstałym sosem z dna naczynia żaroodpornego.