Dania główne Przepis na:
1-2 os. | 60 min | łatwe | tanie |
ziemniaki obieramy i kroimy w kostkę
cebulę obieramy i kroimy w krążki
układamy warstwowo w naczyniu żaroodpornym
mięso doprawiamy solą, pieprzem i przykrawa kebab
przysmażamy z obu stron na patelni po czym układamy w naczyniu żaroodpornym
naczynie zamykamy i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 18-190 stopni i zostawiamy tam ok 50 minut
w trakcie pieczenia mięso puści wodę w której ugotują się ziemniaki
na ostatnie 10 minut zdejmujemy pokrywkę żeby mięso się przypiekło od góry
* dobrze się komponuje z ogórkami kiszonymi
* nie wiem jak się nazywa ta część nóżki (udko, podudzie, nóżka ...) ale na zdjęciach widać o co chodzi :)
smacznego
Na skróty
Komentarze do przepisu (5)

szczotka_od_kija 23 kwietnia 2013Zgłoś do usunięcia
wygląda bardzo soczyście i smakowicie:), aż ślinka cieknie:)7 Kto głosował? | Odpowiedz

Konto usunięte 19 kwietnia 2013Zgłoś do usunięcia
Wiecie co jest najfajniejsze że to jest jednogarnkowe-))Punkcik i pozdrowienia, a przepis do książki4 Kto głosował? | Odpowiedz

Monika87 18 kwietnia 2013Zgłoś do usunięcia
No właśnie.. te ziemniaczki też mnie ciekawią, ale nie wątpie! że są pyszne:)) do wypróbowania!7 Kto głosował? | Odpowiedz

Konto usunięte 18 kwietnia 2013Zgłoś do usunięcia
Podoba mi się , zaciekawia mnie smak ziemniaczków, muszę zrobić :))5 Kto głosował? | Odpowiedz

Maudie 18 kwietnia 2013Zgłoś do usunięcia
Mniam!!!!!!7 Kto głosował? | Odpowiedz