Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szarlotka to bezsprzecznie królowa jesiennych deserów. Ale czy można się nią...
Odsłon: 27317
Polecam, pychota.
Odsłon: 234
Włoski przepis a smaki bardzo podobne.
Odsłon: 50
Szarlotka to bezsprzecznie królowa jesiennych deserów. Ale czy można się nią...
Odsłon: 27317
Polecam, pychota.
Odsłon: 234
Włoski przepis a smaki bardzo podobne.
Odsłon: 50
Składniki
ziemniaki obieramy i kroimy w kostkę cebulę obieramy i kroimy w krążki układamy warstwowo w naczyniu żaroodpornym
mięso doprawiamy solą, pieprzem i przykrawa kebab przysmażamy z obu stron na patelni po czym układamy w naczyniu żaroodpornym
naczynie zamykamy i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 18-190 stopni i zostawiamy tam ok 50 minut w trakcie pieczenia mięso puści wodę w której ugotują się ziemniaki na ostatnie 10 minut zdejmujemy pokrywkę żeby mięso się przypiekło od góry
* dobrze się komponuje z ogórkami kiszonymi * nie wiem jak się nazywa ta część nóżki (udko, podudzie, nóżka ...) ale na zdjęciach widać o co chodzi :) smacznego