Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3904
Przepis dnia
Placuszki twarogowe z rodzynkami to pyszne danie na słodko, które wywodzi się...
Odsłon: 19840
Zimowe brownie pełne korzennych przypraw i zielonego lukru z dodatkiem matcha...
Odsłon: 2982
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 4144
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3904
Przepis dnia
Placuszki twarogowe z rodzynkami to pyszne danie na słodko, które wywodzi się...
Odsłon: 19840
Zimowe brownie pełne korzennych przypraw i zielonego lukru z dodatkiem matcha...
Odsłon: 2982
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 4144
Składniki
ziemniaki obieramy i kroimy w kostkę cebulę obieramy i kroimy w krążki układamy warstwowo w naczyniu żaroodpornym
mięso doprawiamy solą, pieprzem i przykrawa kebab przysmażamy z obu stron na patelni po czym układamy w naczyniu żaroodpornym
naczynie zamykamy i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 18-190 stopni i zostawiamy tam ok 50 minut w trakcie pieczenia mięso puści wodę w której ugotują się ziemniaki na ostatnie 10 minut zdejmujemy pokrywkę żeby mięso się przypiekło od góry
* dobrze się komponuje z ogórkami kiszonymi * nie wiem jak się nazywa ta część nóżki (udko, podudzie, nóżka ...) ale na zdjęciach widać o co chodzi :) smacznego