Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szukasz nowych pomysłów na danie obiadowe, lubisz eksperymentować? Mam dla Ciebie przepis, koniecznie musisz wypróbować
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4944
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 13360
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5827
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 7496
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4944
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 13360
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5827
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 7496
Składniki
Sposób przygotowania kulek ryżowych: 1. Ryż gotuję w osolonej wodzie, po ugotowaniu wyjmuję z torebek przekładam do miski, wbijam jajko, wlewam oliwę, dodaję drobno posiekany szczypiorek i mieszam. Z masy ryżowej formuję małe kuleczki, obtaczam w bułce tartej i smażę na rozgrzanym oleju.
Sposób przygotowania dania chińskiego: 1. Mięso kroję w paski, solę, smażę na rozgrzanym oleju. 2. Grzyby Mun zalewam gorącą wodę, moczę około 30 minut, następnie kroję w paski, dodaję do mięsa. 3. Papryki myję, usuwam nasiona, kroję w paski, również dodaję do mięsa. Podlewam jedną szklanką wody i gotuje około 15 minut. 4. Na koniec fix rozrabiam w połowie szklanki wody, wlewam do mięsa, wsypuję chili i gotuję 5 minut.
5. Danie gotowe, podaję z kulkami ryżowymi. 6, Smacznego.