Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lubicie włoską kuchnię? Jeśli tak, ten przepis powinien przypaść Wam do gustu. Delikatna pierś z kurczaka skąpana w sosie winno-cytrynowym z kaparami. Kurczak w takim wydaniu najlepiej smakuje podawany z makaronem. Koniecznie wypróbujcie ten przepis!
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1788
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1550
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1526
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1915
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1788
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1550
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1526
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1915
Składniki
Kurczaka płuczemy, oczyszczamy i dzielimy na kotlety. Każdy kawałek mięsa przyprawiamy solą i pieprzem, obtaczamy w mące.
Na patelni roztapiamy klarowane masło. Kurczaka smażymy na rozgrzanym tłuszczu z obu stron, aż się delikatnie zarumieni. Podsmażonego kurczaka zdejmujemy z patelni.
Na patelnię, na której przed chwilą podsmażaliśmy mięso, wlewamy białe wino, chwile gotujemy. Następnie dodajemy śmietankę i kapary. Sos podgrzewamy na małym ogniu do czasu, aż zgęstnieje. Na koniec do sosu wlewamy sok wyciśnięty z cytryny, przekładamy kurczaka. Całość dusimy jeszcze przez około 5-7 minut.
Kurczaka piccata podajemy z ulubionym makaronem. Smacznego!