Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Chrupiący kurczaczek :)
Kurczaka myjemy, wysuszamy ręcznikiem, smarujemy czosnkiem przeciśniętym przez praskę. Obsupujemy Wegetą, curry, przyprawą do kurczaka, papryką słoką (ważne dla koloru). Przygotowane skrzydełka i udka wkładamy do naczynia żaroodpornego (ja piekę w brytfance), polewamy troszkę olejem i posypujemy majerankiem. Pieczemy w wysokiej temp. przez godzinę, co 10 minut trzeba polewać kurczaka tłuszczem (olejem), by nie wysechł. Słyszałam kiedyś, że jeżeli się owinie nózki i skrzydełka w plasterki słoniny, to kurczak nie raci wtedy swej soczystości. Jeszcze tego sama nie próbowałam, ale napewno spróbuję i wtdey ewentualnie zrobię dopiskę do przepisu. Smacznego!
Przepis dnia
Pyszny pieczony kurczak w troche innym wydaniu :)
Odsłon: 25628
Bardzo smaczne i sycące danie obiadowe, jest przy tym mało pracy , wystarczy...
Odsłon: 3112
Najlepszy jaki posiadam przepis na pieczonego kurczaka, bardzo prosty i szybk...
Odsłon: 2178
Przepis dnia
Moje pierwsze w tym roku szparagi upolowane za 9,99! Ponieważ pogoda, jak na...
Odsłon: 3898
Przepis dnia
Pyszne, lekkie danie z cukinią w roli głównej. Nadziewane kaszą jaglaną i wa...
Odsłon: 8574
Pyszne ciasto z jabłkami w wersji z mąki razowej, a na dodatek bez cukru - su...
Odsłon: 8520
Dzisiaj zapraszam na focaccię, płaskie włoskie pieczywo, które świetnie spraw...
Odsłon: 23
Pyszna i zdrowa - zupa krem z pieczonych buraków
Odsłon: 26
Przepis dnia
Moje pierwsze w tym roku szparagi upolowane za 9,99! Ponieważ pogoda, jak na...
Odsłon: 3898
Przepis dnia
Pyszne, lekkie danie z cukinią w roli głównej. Nadziewane kaszą jaglaną i wa...
Odsłon: 8574
Pyszne ciasto z jabłkami w wersji z mąki razowej, a na dodatek bez cukru - su...
Odsłon: 8520
Dzisiaj zapraszam na focaccię, płaskie włoskie pieczywo, które świetnie spraw...
Odsłon: 23
Pyszna i zdrowa - zupa krem z pieczonych buraków
Odsłon: 26
Składniki
Kurczaka myjemy, wysuszamy ręcznikiem, smarujemy czosnkiem przeciśniętym przez praskę. Obsupujemy Wegetą, curry, przyprawą do kurczaka, papryką słoką (ważne dla koloru). Przygotowane skrzydełka i udka wkładamy do naczynia żaroodpornego (ja piekę w brytfance), polewamy troszkę olejem i posypujemy majerankiem. Pieczemy w wysokiej temp. przez godzinę, co 10 minut trzeba polewać kurczaka tłuszczem (olejem), by nie wysechł. Słyszałam kiedyś, że jeżeli się owinie nózki i skrzydełka w plasterki słoniny, to kurczak nie raci wtedy swej soczystości. Jeszcze tego sama nie próbowałam, ale napewno spróbuję i wtdey ewentualnie zrobię dopiskę do przepisu. Smacznego!
Przepisy Dania główne
Dania główne
Zapiekanka ziemniaczana z kurczakiem i warzywami
Dania główne
Marokański chleb, kotlet na grillu i sos miętowy
Dania główne
Maakouda
Dania główne
Roladki ze szparagami
Zapiekanka ziemniaczana z kurczakiem i warzywami
Zapiekanka ziemniaczana z kurczakiem i warzywami. To proste i sycące danie, z...
Odsłon: 161
Marokański chleb, kotlet na grillu i sos miętowy
Marokańskie smaki przeniesione do naszego ogrodu. Nieziemsko wyrazisty w smak...
Odsłon: 62