Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Chrupiący kurczaczek :)
Odważyłam się...posadziłam kurczaka na piwie i upiekłam...no i udało się :-)...
Odsłon: 64778
Zaproponuję dziś kurczaka a mianowicie ćwiartki z kurczaka pieczone w naczyni...
Odsłon: 2379
Puszyste kluseczki kładzione , podane na słodko to szybki obiad gotowy w kwad...
Odsłon: 892
Maj to miesiąc szparagów. Uwielbiam wiosnę między innymi dlatego, że obfituje...
Odsłon: 79
Puszyste kluseczki kładzione , podane na słodko to szybki obiad gotowy w kwad...
Odsłon: 892
Maj to miesiąc szparagów. Uwielbiam wiosnę między innymi dlatego, że obfituje...
Odsłon: 79
Składniki
Kurczaka myjemy, wysuszamy ręcznikiem, smarujemy czosnkiem przeciśniętym przez praskę. Obsupujemy Wegetą, curry, przyprawą do kurczaka, papryką słoką (ważne dla koloru). Przygotowane skrzydełka i udka wkładamy do naczynia żaroodpornego (ja piekę w brytfance), polewamy troszkę olejem i posypujemy majerankiem. Pieczemy w wysokiej temp. przez godzinę, co 10 minut trzeba polewać kurczaka tłuszczem (olejem), by nie wysechł. Słyszałam kiedyś, że jeżeli się owinie nózki i skrzydełka w plasterki słoniny, to kurczak nie raci wtedy swej soczystości. Jeszcze tego sama nie próbowałam, ale napewno spróbuję i wtdey ewentualnie zrobię dopiskę do przepisu. Smacznego!
Przepisy Dania główne
Dania główne
Knedle z truskawkami
Dania główne
Ziemniaczki zapiekane z bryndzą
Dania główne
Paluszki rybne, ziemniaki i surówka.
Dania główne
Młoda kapusta z pomidorami i kiełbasą
Knedle z truskawkami
Powrót do smaku dzieciństwa! Rewelacyjne w smaku knedle z soczystymi truskawk...
Odsłon: 3384
Ziemniaczki zapiekane z bryndzą
Nasz ostatni wypad w góry przyniósł nie tylko piękne widoki i opaleniznę ale...
Odsłon: 42