Dania główne Przepis na:
Przepisów i artykułów: 124 Ocena: 4070
Dodano: 10.09.2011
Odsłon: 15725
3-4 os. | > 60 min | średnie | przystępne |
kurczaka dobrze wypłukać, osuszyć i natrzeć wszystkimi przyprawami.
Nabić kurczaka na butelke z piwem (otwartą) i wstawić do piekarnika. Piec kuraka do miękkosci.
Na skróty
Komentarze do przepisu (5)

Konto usunięte 01 września 2012Zgłoś do usunięcia
Pyszny taki kurczak , spróbuj też zamiast na butelce to na otwartej puszce piwa - smak taki sam ,a jest bardziej stabilniejszy ( wcześniej puszkę z piwem spażyć - nie ma obawy farba nie zejdzie - robiliśmy wiele razy )Pozdrawiam
2 Kto głosował? | Odpowiedz

lena79 11 września 2011Zgłoś do usunięcia
Podejrzewam że to nie kurczak się przypalił tylko przyprawy którymi jest natartyKurczaka tym sposobem robię od lat,czasem na butelce z piwem czasem z wodą a z przypraw używam tylko słodką paprykę ,lub przyprawę do kurczaka.
kurczak jest PRZEPYSZNY.!!!!!!
0 Kto głosował? | Odpowiedz

babciaaneczka 11 września 2011Zgłoś do usunięcia
Musi być bardzo smaczny, słyszałam o takim sposobie, ale jeszcze nie piekłam w ten sposób. Trzeba będzie się odważyć.Pozdrawiam.
1 Kto głosował? | Odpowiedz

malga8 10 września 2011Zgłoś do usunięcia
sprawdzalam, kurczak jest wspanialy....1 Kto głosował? | Odpowiedz

Konto usunięte 10 września 2011Zgłoś do usunięcia
robi taki mój wujek,jest pyszny, ale ten chyba się trochę przypalił?0 Kto głosował? | Odpowiedz