Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Odważyłam się...posadziłam kurczaka na piwie i upiekłam...no i udało się :-) Polecam !
Imprezowe paszteciki z wędliną i ogórkiem są wyjątkową, pyszną i orzeźwiającą...
Odsłon: 471
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 8696
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 3101
Polecam.
Odsłon: 1903
Imprezowe paszteciki z wędliną i ogórkiem są wyjątkową, pyszną i orzeźwiającą...
Odsłon: 471
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 8696
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 3101
Polecam.
Odsłon: 1903
Składniki
Kurczaka umyć i natrzeć przyprawami,odstawić na ok 2 godziny do lodówki.Następnie posadzić ptaka na butelce z piwem,polać wodą,olejem i wstawić do piekarnika.Piekłam kurczaka 2 godziny w temp 180 stopni - tylko z dolną grzałką ! Nie otwierałam piekarnika i nie podlewałam kurczaka co jakiś czas,aby był soczysty.Zaprogramowałam piekarnik i wyszłam do pracy...a kiedy wróciłam...zastałam piękny widok...patrz wyżej ;-)))
SMACZNEGO