Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Uda kurczaka pikantne i lekko słodkie. Polecam.
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 117818
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8276
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3075
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 1975
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1471
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 117818
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8276
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3075
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 1975
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1471
Składniki
Oczyszczone, umyte udka kurczaka umieścić w misce i zalać solanką. Na litr wody łyżka soli. Pozostawić na 2 godziny w lodówce.
Wyjąć udka, osuszyć papierowymi ręcznikami.
W miseczce wymieszać ketchup, majonez, dżem morelowy, musztardę. Pokryć udka marynatą i wstawić do lodówki najlepiej na noc.
Warzywa oczyścić, obrać. Pokroić na małe kawałki. Umieścić w miseczce i dodać 2 łyżki oleju rzepakowego oraz przyprawę, pieprz i sól. Pomieszać.
Przełożyć do żaroodpornego naczynia/gęsiarki i na warzywach ułożyć udka kurczaka. Szczelnie przykryć i wstawić do nagrzanego do 180 stopni piekarnika na 1 godzinę 15 min. Na ostatnie 10 min odkryć kurczaka.
Podanego z warzywami kurczaka oprószyć posiekaną natką pietruszki.
Smacznego.