Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proste danie z piekarnika:podudzia z kurczaka pieczone wraz z cebulą, pieczarkami i papryką z dodatkiem ziół i przypraw. Możemy podawać z kaszą, ryżem, ziemniakami lub pieczywem.
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8674
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 7276
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 4977
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1327946
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8674
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 7276
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 4977
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1327946
Składniki
W miseczce mieszamy wszystkie przyprawy: sól, pieprz, obie papryki, imbir i czosnek. Podudzia z kurczaka myjemy, osuszamy i nacieramy mieszanką przypraw. Odstawiamy na godzinę w chłodne miejsce.
Papryki oczyszczamy z gniazd nasiennych i kroimy w kostkę. Cebulę obieramy i również kroimy w kostkę. Pieczarki oczyszczamy i kroimy w grubsze pół plastry lub plastry. Pokrojone składniki przekładamy do salaterki, dodajemy olej, oregano i bazylię i mieszamy. Odstawiamy na godzinkę.
W naczyniu żaroodpornym układamy podudzia a na nich przygotowane warzywa. Naczynie przykrywamy i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 190 stopni C.
Potrawę pieczemy ok. 1 godziny. Podajemy na gorąco z ziemniakami, ryżem, kaszą lub pieczywem.