Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proste danie z piekarnika:podudzia z kurczaka pieczone wraz z cebulą, pieczarkami i papryką z dodatkiem ziół i przypraw. Możemy podawać z kaszą, ryżem, ziemniakami lub pieczywem.
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3901
Przepis dnia
Placuszki twarogowe z rodzynkami to pyszne danie na słodko, które wywodzi się...
Odsłon: 19832
Zimowe brownie pełne korzennych przypraw i zielonego lukru z dodatkiem matcha...
Odsłon: 2970
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 4123
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3901
Przepis dnia
Placuszki twarogowe z rodzynkami to pyszne danie na słodko, które wywodzi się...
Odsłon: 19832
Zimowe brownie pełne korzennych przypraw i zielonego lukru z dodatkiem matcha...
Odsłon: 2970
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 4123
Składniki
W miseczce mieszamy wszystkie przyprawy: sól, pieprz, obie papryki, imbir i czosnek. Podudzia z kurczaka myjemy, osuszamy i nacieramy mieszanką przypraw. Odstawiamy na godzinę w chłodne miejsce.
Papryki oczyszczamy z gniazd nasiennych i kroimy w kostkę. Cebulę obieramy i również kroimy w kostkę. Pieczarki oczyszczamy i kroimy w grubsze pół plastry lub plastry. Pokrojone składniki przekładamy do salaterki, dodajemy olej, oregano i bazylię i mieszamy. Odstawiamy na godzinkę.
W naczyniu żaroodpornym układamy podudzia a na nich przygotowane warzywa. Naczynie przykrywamy i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 190 stopni C.
Potrawę pieczemy ok. 1 godziny. Podajemy na gorąco z ziemniakami, ryżem, kaszą lub pieczywem.