Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Cóż tu zrobić ze zwykłym pieczonym w piekarniku kurczakiem aby nie był taki zwykły i oklepany ? Położyłam go takiego gorąco chrupiącego na przesmacznej pierzynce porowo - brzoskwiniowej, którą robiłam w takcie pieczenia kurczaka i do tego to wszystko podałam z puree ziemniaczanym idealnie aksamitnym .
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3204
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 179
Śledzie przygotowane w ten sposób są rewelacyjne. Muszą postać w lodówce 2-3...
Odsłon: 65
Prościutki, szybki malinowy sernik na zimno przygotowałam z myślą o majówce i...
Odsłon: 91
Bardzo proste w przygotowaniu śledzie, przy czym są pyszne. Po tygodniu w lod...
Odsłon: 76
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3204
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 179
Śledzie przygotowane w ten sposób są rewelacyjne. Muszą postać w lodówce 2-3...
Odsłon: 65
Prościutki, szybki malinowy sernik na zimno przygotowałam z myślą o majówce i...
Odsłon: 91
Bardzo proste w przygotowaniu śledzie, przy czym są pyszne. Po tygodniu w lod...
Odsłon: 76
Składniki
W trakcie kiedy kurczak się piecze, robię pyszną pierzynko - potrawkę pod kurczaka. Rozgrzewam masło na głębszej patelni, wrzucam w pierwszej kolejności paprykę , chwilę ok. 5 minut smażę, dodaję pokrojony por i przyprawy , duszę do miękkości podlewając cały czas śmietanką, cały proces może trwać nie dłużej jak 15 minut na najmniejszym płomieniu, inaczej z naszej pierzynki zrobi breja. Na sam koniec dodaję brzoskwinie i natkę, mieszam, doprawiam do smaku i podaję na stół gorące i pachnące na cały dom pyszne żarełko