Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Cóż tu zrobić ze zwykłym pieczonym w piekarniku kurczakiem aby nie był taki zwykły i oklepany ? Położyłam go takiego gorąco chrupiącego na przesmacznej pierzynce porowo - brzoskwiniowej, którą robiłam w takcie pieczenia kurczaka i do tego to wszystko podałam z puree ziemniaczanym idealnie aksamitnym .
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 10107
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2733
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1857
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 717
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3950
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 10107
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2733
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1857
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 717
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3950
Składniki
W trakcie kiedy kurczak się piecze, robię pyszną pierzynko - potrawkę pod kurczaka. Rozgrzewam masło na głębszej patelni, wrzucam w pierwszej kolejności paprykę , chwilę ok. 5 minut smażę, dodaję pokrojony por i przyprawy , duszę do miękkości podlewając cały czas śmietanką, cały proces może trwać nie dłużej jak 15 minut na najmniejszym płomieniu, inaczej z naszej pierzynki zrobi breja. Na sam koniec dodaję brzoskwinie i natkę, mieszam, doprawiam do smaku i podaję na stół gorące i pachnące na cały dom pyszne żarełko