Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosty przepis na pysznego kurczaka.
Dynia to prawdziwa królowa jesieni, z której w prosty sposób przygotować możn...
Odsłon: 776
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 425037
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10702
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336974
Dynia to prawdziwa królowa jesieni, z której w prosty sposób przygotować możn...
Odsłon: 776
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 425037
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10702
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336974
Składniki
Natrzeć kurczaka przyprawami. Do kurczaka wrzucić pół cebuli i czosnek (w całości). Do naczynia z kurczakiem wrzucić drugą połówkę cebuli i pokrojoną marchewkę. Wlać szklankę wody. Przykryć. Wstawić do piekarnika - 175°. Piec 1 godzina 45 minut.
Jeśli lubimy przyrumienioną skórkę, to po czasie pieczenia, ściągamy pokrywkę i zapiekamy pod grillem ok. 10 minut.
Kurczaka możemy podać np. z ziemniakami lub kluskami śląskimi. Jest to kurczak lekkostrawny, nie dodajemy tłuszczu. Smacznego Bonus! Do kurczaka można dodać wszystkie ulubione warzywa. Po upieczeniu uzyskamy sos który możemy zarobić tradycyjnie śmietaną, lub zblendować go z warzywami. Wszystkie wariacje dozwolone.