Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosty przepis na pysznego kurczaka.
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 163
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4367
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 11861
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6766
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5581
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 163
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4367
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 11861
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6766
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5581
Składniki
Natrzeć kurczaka przyprawami. Do kurczaka wrzucić pół cebuli i czosnek (w całości). Do naczynia z kurczakiem wrzucić drugą połówkę cebuli i pokrojoną marchewkę. Wlać szklankę wody. Przykryć. Wstawić do piekarnika - 175°. Piec 1 godzina 45 minut.
Jeśli lubimy przyrumienioną skórkę, to po czasie pieczenia, ściągamy pokrywkę i zapiekamy pod grillem ok. 10 minut.
Kurczaka możemy podać np. z ziemniakami lub kluskami śląskimi. Jest to kurczak lekkostrawny, nie dodajemy tłuszczu. Smacznego Bonus! Do kurczaka można dodać wszystkie ulubione warzywa. Po upieczeniu uzyskamy sos który możemy zarobić tradycyjnie śmietaną, lub zblendować go z warzywami. Wszystkie wariacje dozwolone.