Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Chciałbym wam zaprezentować niecodzienny sposób na wykorzystanie majonezu. Przekonacie się, że jest to nie tylko dodatek do sałatek ale też świetny składnik marynaty do mięsa.
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 272
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 1114
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 272
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 1114
Składniki
Majonez, koncentrat pomidorowy, miód, sos sojowy, paprykę, sól i pieprz mieszamy w miseczce. Przygotowaną marynatą nacieramy mięso kurczaka i odstawiamy na kilka godzin.
Rękaw do pieczenia napełniamy zamarynowanym mięsem i cebulą pokrojoną w grube plastry. Przed włożeniem do piekarnika rękaw do pieczenia zawiązujemy i nakłuwamy w kilku miejscach. Pieczemy 45 minut w 180 stopniach z termoobiegiem. Smacznego!