Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Chciałbym wam zaprezentować niecodzienny sposób na wykorzystanie majonezu. Przekonacie się, że jest to nie tylko dodatek do sałatek ale też świetny składnik marynaty do mięsa.
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 607
Zapiekana karkówka w sosie cebulowym to danie, które łączy mięso z delikatnym...
Odsłon: 12229
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13503
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2753
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 607
Zapiekana karkówka w sosie cebulowym to danie, które łączy mięso z delikatnym...
Odsłon: 12229
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13503
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2753
Składniki
Majonez, koncentrat pomidorowy, miód, sos sojowy, paprykę, sól i pieprz mieszamy w miseczce. Przygotowaną marynatą nacieramy mięso kurczaka i odstawiamy na kilka godzin.
Rękaw do pieczenia napełniamy zamarynowanym mięsem i cebulą pokrojoną w grube plastry. Przed włożeniem do piekarnika rękaw do pieczenia zawiązujemy i nakłuwamy w kilku miejscach. Pieczemy 45 minut w 180 stopniach z termoobiegiem. Smacznego!