Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kurczak pieczony w młodej kapuście to mój kolejny pomysł na pyszny sezonowy obiad. Filet z kurczaka z dodatkiem wędzonego boczku wygląda znakomicie. Zróbcie koniecznie.
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 240
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 1321
Prosta do przygotowania sałatka, idealna na różne okazje. Jest smaczna i kolo...
Odsłon: 4143
Idealne ciasto na rodzinne imprezy i święta, oczywiście dla dorosłych. Cisto...
Odsłon: 1107
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 240
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 1321
Prosta do przygotowania sałatka, idealna na różne okazje. Jest smaczna i kolo...
Odsłon: 4143
Idealne ciasto na rodzinne imprezy i święta, oczywiście dla dorosłych. Cisto...
Odsłon: 1107
Składniki
Filet z kurczaka kroję na dość duże plastry lecz nie rozbijam. W misce umieszczam oliwę z oliwek oraz wszystkie przyprawy. Dokładam mięso i wszystko dokładnie mieszam. Odstawiam do lodówki na ok. 40 minut. W tym czasie na maśle podsmażam cebulę. Szatkuję również młodą kapustę. Przygotowuję sos. W misce umieszczam śmietanę, wodę, mąką oraz przecier pomidorowy i wszystkie przyprawy. Dokładnie mieszam. Piekarnik nagrzewam na 220 stopni. Po 40 minutach wykładam mięso z marynaty i każdy kawałek obtaczam w plastrze wędzonego boczku. Całość podsmażam na patelni z każdej strony kilka minut. Przygotowuję naczynie do zapiekania. Delikatnie natłuszczam i wykładam poszatkowaną kapustę oraz podsmażoną cebulę. Całość solę a następnie układam mięso. Wylewam sos i zapiekam ok. 40 minut.