Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo smaczne i sycące danie obiadowe, jest przy tym mało pracy , wystarczy natrzeć kurczaka i wsadzić do piekarnika.
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11252
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4937
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1116
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9787
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1455
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11252
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4937
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1116
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9787
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1455
Składniki
Składniki na marynatę w dowolnych ilościach (można dodać ulubionych ziół) mieszamy ze sobą, nacieramy kurczaka i odstawiamy na około godzinę do lodówki. Po tym czasie układamy kurczaka w naczyniu żaroodpornym, jedno jabłko wkładamy do środka i spinamy wykałaczkami, a pozostałe jabłka kroimy na ćwiartki i układamy wkoło kurczaka.
Kurczaka pieczemy około godziny w temp 200 stopni, podlewając co jakiś czas powstałym sosem.
Kurczaka podajemy z jabłkami, ziemniakami i dowolna surówką.