Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo smaczne i sycące danie obiadowe, jest przy tym mało pracy , wystarczy natrzeć kurczaka i wsadzić do piekarnika.
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3726
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2058
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5482
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5517
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3726
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2058
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5482
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5517
Składniki
Składniki na marynatę w dowolnych ilościach (można dodać ulubionych ziół) mieszamy ze sobą, nacieramy kurczaka i odstawiamy na około godzinę do lodówki. Po tym czasie układamy kurczaka w naczyniu żaroodpornym, jedno jabłko wkładamy do środka i spinamy wykałaczkami, a pozostałe jabłka kroimy na ćwiartki i układamy wkoło kurczaka.
Kurczaka pieczemy około godziny w temp 200 stopni, podlewając co jakiś czas powstałym sosem.
Kurczaka podajemy z jabłkami, ziemniakami i dowolna surówką.