Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Orientalna potrawa, aromatyczna i przepyszna. Jest to moja zmodyfikowana wersja dania typu tadżin, przyrzadzanego w naczyniu o tej samej nazwie. Foremka zaroodporna tez spelni te funkcje jesli ja nakryjemy folia aluminiowa.
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34164
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1371
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113601
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34164
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1371
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113601
Składniki
Kurczaka umyc, wysuszyc i podzielic na równe czesci. Obrac cebule i pokroic na 6 czesci ( musza byc dosyc duze, aby sie nie rozpadly w czasie pieczenia ) Do formy wlozyc najpierw cebule, potem czastki kurczaka. Nastepnie robimy ze wszystkich skladników marynate, dodajemy do niej cytryne pokrojona na spore kawalki i rosól z kury. Zalewamy marynata kurczaka i wszystko przykrywamy folia aluminiowa. Pieczemy w temp. 180° C ok. 1,5 godz. Po 1,5 godz. zdejmujemy folie, ew. dodajemy troche rosolu i pieczemy bez przykrycia dalsze 30-45 min. w temp. 160° C
Podajemy z ryzem, kuskusem albo z chlebem, który nasaczony sosem jest przepyszny.